Trivsels- og støttetilbud til dig

Trivsels- og støttetilbud til dig

Der er altid nogen klar til at hjælpe dig
Tilbud i din studieby
Studie- og trivselsvejledning og psykologisk rådgivning
AAU Studie- og trivselsvejledning
Du kan tale med en studie- og trivselsvejleder på Aalborg Universitet, hvad enten du er tættest på campus i Aalborg, Esbjerg eller København. Studie- og trivselsvejlederne har tavshedspligt, og du har altid mulighed for at henvende dig anonymt.
Få hjælp til både studiemæssige og sociale udfordringer
Socialkompas
Socialkompas giver et overblik over aktiviteter og tilbud til dig i din kommune. Her kan du finde hjælp til din aktuelle livssituation.
Find fællesskaber, hjælp og tilbud i Aalborg
Studenterrådgivningen
Råd og støtte til studerende på en videregående uddannelse, der oplever studierelaterede udfordringer som studiestress, eksamensangst, perfektionisme mm. Mulighed for individuelle psykologsamtaler ved fysisk fremmøde lokalt eller online.
Gratis social- og psykologhjælp
Psykologer i Danmark
Psykologer i Danmark giver dig et overblik over autoriserede privatpraktiserende psykologer. Du kan søge efter en psykolog, der kan hjælpe dig med netop dine problemer.
Overblik over autoriserede psykologer
Funktionsniveau
Boliger der passer til dine behov
Studiebolig Aalborg er en forening, der formidler almene og privatstøttede kollegier og studieboliger i Aalborg og omegn - herunder også handicapvenlige boliger.
Få overblik over handicapvenlige studieboliger
Specialpædagogisk støtte (SPS)
SPS er et støtte- og hjælpetilbud til dig, som har en funktionsnedsættelse. Støtten er individuelt tilrettelagt og kan bestå af fysiske eller digitale hjælpemidler og/eller personlig støtte, hvis det er det, du har brug for.
Få hjælp og støtte til studiet
Hjemmehjælp
Du kan få hjemmehjælp af kommunen, hvis du har et handicap eller ikke længere har de fysiske eller psykiske færdigheder, du havde tidligere. Afgørelsen om, hvilken hjælp du kan få, træffer kommunen på grundlag af en vurdering af dit behov.
Få hjælp til at klare hverdagen i hjemmet
Hjælpemiddelbasen
Hjælpemiddelbasen giver dig en liste over forskellige hjælpemidler, som du kan bruge. For eksempel til dig med ADHD, autisme eller nedsat funktionsniveau.
Hjælpemidler til personer med funktionsnedsættelse
Hjælpemidler
Har du et varigt fysisk eller psykisk handicap, kan du søge om hjælpemidler til at aflaste dig i hverdagen. Det kan fx være en rollator, et gangstativ eller et forhøjet toiletsæde. Du kan enten låne et hjælpemiddel af kommunen eller få tilskud til selv at købe det.
Søg om hjælpemidler til at aflaste dig i hverdagen
Mental sundhed, sygdom og sårbarhed
Angst & StressForeningen
Angst & StressForeningen tilbyder selvhjælpsgrupper til dig med angst. Du kan også ringe til Angst og StressTelefonen, hvis du har akut angst, hvis du har brug for at vende din situation og dine muligheder generelt, eller hvis du bare gerne vil tale med en, der lytter.
For unge der oplever angst eller stress
Bedre Psykiatri Aalborg
Bedre Psykiatri Aalborg tilbyder hjælp og støtte til dig som er pårørende til et psykisk sårbart menneske. Dette kan blandt andet være gennem professionelt ledede samtalegrupper.
For pårørende til psykisk sårbare
Center for Pårørende
Psykisk sygdom rammer ikke kun den, der har en diagnose! Center for Pårørende tilbyder samtaler og rådgivning til dig, der er pårørende til en person med en psykiatrisk diagnose, og hjælper med at styrke forståelsen mellem dig og den person, der er syg.
Samtaler for pårørende til en med psykiatrisk diagnose
Depressionsforeningen
I en selvhjælpsgruppe kan du møde andre, der er ramt af depression eller bipolar lidelse. Her får du forståelse, støtte, inspiration, og du kan udveksle erfaringer med andre.
Selvhjælpsgruppe for unge med depression
Gratis kørsel til og fra hospital
Skal du til undersøgelse eller behandling på hospitalet, og forhindrer din helbredsmæssige tilstand dig i at benytte offentlig transport? I så fald er du berettiget til befordring med FlexSygehusTaxa. Tilbuddet gælder kun offentlige sygehuse.
Din kommune tilbyder gratis kørsel når du skal på hospitalet
Internetpsykiatrien
Internetpsykiatrien tilbyder gratis behandling af let til moderat depression og angst hos unge og voksne. Det foregår via et digitalt behandlingsprogram, med skriftlig støtte fra en psykolog, så du kan modtage behandling inden for rammerne af dit eget hjem.
Online behandlingsforløb for angst og depression
Kræftens bekæmpelse
Kræftens bekæmpelse tilbyder rådgivning til dig der på den ene eller anden måde er berørt af kræft. Det er muligt at få professionel rådgivning uden tidsbestilling.
Rådgivning til berørte af kræft
Klub OnSide
Klub OnSide er et trygt mødested for dig, der er psykisk sårbar, udfordret af ensomhed, angst, tristhed, depression eller på anden vis sårbar. Det er gratis at deltage, men på nogle arrangementer kan der forekomme brugerbetaling.
Mødested for psykisk sårbare
Lær at tackle
LÆR AT TACKLE er korte selvhjælpsforløb for dig, som har langvarig sygdom, smerter eller psykiske udfordringer eller er pårørende til en med disse symptomer. Det kan fx være angst, stress eller depression.
Redskaber til at blive en bedre selvhjælper
Psykiatrifonden
Rådgivning til mennesker med psykiske sygdomme og problemer, personer i krise eller deres pårørende. Udover telefonrådgivningen tilbydes også chatrådgivning og brevkasse samt ”Mentalt motionscenter” med konkrete, brugbare redskaber.
Rådgivning til personer med psykiske sygdomme
Psykiatrisk Skadestue
Psykiatrisk Skadestue er et tilbud til dig, der på grund af psykisk sygdom har akut brug for hjælp. Skadestuen samt telefonrådgivning er åben hele døgnet alle årets dage.
Akut hjælp til personer med psykisk sygdom
SIND Aalborg
SIND fungerer både som brobygger mellem dine daglige oplevelser i psykiatrien og de informationer, som embedsmænd og politikere baserer beslutninger på. Derudover tilbyder SIND gruppesamtaler, individuelle samtaler, hygge og aktivitetsdage.
Hjælp til personer med psykisk sygdom
Skyggebørn
Samtale er det stærkeste våben i at bearbejde og forstå sorgen. Sorg skal ikke ties væk. I sorggrupperne for unge mødes vi og hjælper hinanden med at leve med sorgen. Uanset om årsagen til din sorg er at du har oplevet sygdom tæt på eller mistet en der står dig nær.
Sorggruppe for unge voksne (18-28 år)
Sorggruppe
Studenterpræsterne tilbyder en sorggruppe. I sorggruppen taler vi åbent om de mange tanker og følelser, der melder sig, når sorgen og savnet har sat en ny dagsorden i vores liv. At gå i en sorggruppe kan være medtil at lindre smerten og give mod på fremtiden.
Få hjælp til at bearbejde din sorg
Universitetsklinikken
Universitetsklinikken tilbyder samtaleterapeutisk behandling, som særligt er rettet mod dig med eksistentielle problemer, identitets- eller livskriser, sorgreaktioner, angst, depression eller spiseforstyrrelse i lettere til moderat grad.
Få behandling for eksistentielle problemer, livskriser mm.
Åben og Rolig
Åben og Rolig er udviklet til dig, der oplever stress eller ønsker en mulighed for at styrke livsglæden. Åben og Rolig forbedrer din mentale sundhed gennem kropslige, psykiske og sociale tiltag.
Et stressforebyggende kursus
Ensomhed og mistrivsel
Aalborg Try Out
Aalborg Try Out er din billet til et univers af gratis aktiviteter og nye fællesskaber, heriblandt svømning, dans, keramik, skak, roning, skydning, og meget, meget andet!
Gratis adgang til et utal af aktiviteter og fællesskaber
Boblberg / Studiebobler
Boblberg er en digital platform hvor du kan finde nye venner, skabe fælles oplevelser, dele interesser, lære noget nyt og meget mere. Opret din egen boble og kom i gang!
Find nye venskaber og skab fælles oplevelser
Den Sociale Skadestue
Her tilbydes du uformelle og uforpligtende samtaler i aften- og nattetimerne. Der tages udgangspunkt i det, du har lyst til at tale om, hvad enten det er ensomhed, angst eller noget helt tredje. Der er ingen tidsbestilling – du møder blot op.
Uformelle og uforpligtende samtaler i aften- og nattetimerne
Folkekirkens Familiestøtte
Folkekirkens Familiestøtte tilbyder hjælp til familier der har mindre problemer, som på sigt vil gå ud over jeres trivsel og velbefindende. Folkekirkens Familiestøtte har fokus på at hjælpe med at skabe gode rammer og forudsætninger for familielivet.
Hjælp til mindre problemer i familien
Girltalk
Girltalk arbejder for at forebygge mistrivsel hos unge piger, gennem støttende samtalegrupper, anonym SMS- og chatrådgivning, psykologsamtaler, voksenrådgivning og foredrag. Alle piger skal have en at tale med!
Forebyggelse af psykisk og social mistrivsel
Headspace
Headspace tilbyder samtaler om alt fra konflikter med familie og venner til tristhed og meget andet. Det er et åbent anonymt tilbud for dig mellem 12 og 25 år og du kan henvende dig direkte fra gaden uden forudgående tidsbestilling.
Anonymt samtaletilbud for unge
Minddistrict
Minddistrict fokuserer på eHealth og sigter mod at fremme sundhed. De tilbyder online-hjælp, uanset om du har brug for forebyggelse eller efterbehandling gennem mange forskellige kurser og moduler, så du kan tilpasse dit selvhjælpsforløb til præcis dine behov.
Hjælp til livsbalance, selvtillid, søvn, svære følelser, mindfulness mm.
Startlinjen
Startlinjen tilbyder ressourceskabende og støttende samtaler, hvor du kan vende personlige problemstillinger med en dygtig samtalepartner. Temaerne for samtalerne kan være meget forskellige.
Ressourceskabende og støttende samtaler
Studenterpræsterne
Studenterpræsterne kan gennem samtaler og samtaleforløb tilbyde dig hjælp og vejledning ved personlige, studiemæssige, sociale eller eksistentielle/religiøse problemer.
Vejledning ved personlige og eksistentielle problemer
Ung På Linje
Ung På Linje er et anonymt samtaletilbud til dig mellem 13 og 30 år, der har brug for nogen at tale med. Samtalerne kan for eksempel vedrøre tanker om sorg, kærlighed, familie, uddannelse, selvmordstanker eller selvskade.
For alle der har brug for nogen at tale med
Ungerådgivningen
Ungerådgivningen tilbyder anonym rådgivning for unge op til 25 år, som kæmper med f.eks. ensomhed, mobning, spiseproblemer, selvmordstanker, vold, overgreb eller lavt selvværd.
Tal anonymt om dine problemer
Ventilen
Ventilen er en frivillig social organisation, der har til formål at forebygge og afhjælpe ensomhed blandt unge. Hos Ventilen får du nogen at dele livets små og store ting med, nogen at spille spil med, tage i biografen med eller gå en tur med.
Tilbud for unge der føler sig ensomme
Identitet, seksualitet og graviditet
AURA Aalborg
AURA Aalborg er et fristed for LGBTQ+ personer, der bryder med normen indenfor køn. Du kan møde andre ligesindede og spille brætspil, se film, høre oplæg mm.
Et fristed for unge lgbtq+ personer
Checkpoint
AIDS-Fondet er en humanitær organisation, som arbejder for at øge sundheden og skabe bedre vilkår for dig, som lever med HIV. Deres rådgivningsservice Checkpoint kan besvare spørgsmål vedrørende HIV, sexsygdomme og seksuel sundhed.
Hjælp til personer med AIDS
Holdepunkt
Mødrehjælpens vejledningstilbud Holdepunkt er for dig, som har brug for rådgivning og støtte som far, mor eller gravid. Her kan du få støtte inden for områder såsom skilsmisse, økonomi, vold i parforhold samt juridisk rådgivning.
Vejledning til gravide og børnefamilier
LGBT+ Danmark
LGBT+ Danmarks vision er en verden med lige muligheder og bedre trivsel for alle uanset kønsidentitet og seksualitet. Dette gøres ved at skabe rettigheder, trygge fællesskaber og social forandring – lokalt, nationalt og globalt.
Forening for personer der bryder med normer for køn og seksualitet
Reden Ung
Et rådgivningstilbud til dig, som udveksler intimitet og seksuelle ydelser (fx salg af sex, sugardating, salg/udveksling af intime billeder, m.m.). Reden Ung rådgiver dig om alt, der kan komme før, under og efter en udveksling – både det gode og det svære.
Rådgivning til unge der bytter eller sælger seksuelle ydelser
Sex og Samfund
Dygtige og uddannede rådgivere hos foreningen Sex og Samfund svarer på alle spørgsmål om sex, køn, prævention, følelser, seksualitet, sexsygdomme og seksuelle rettigheder. Du kan også finde meget nyttig viden og artikler på deres hjemmeside.
Få svar på spørgsmål om sex, køn, prævention mm.
Queer Club
På AAU driver studerende Queer Club, som er en forening, der stiller skarpt på LGBTQ+.
Studenterforening med fokus på LGBTQ+
Psykisk og fysisk vold
Bryd Tavsheden
Bryd Tavsheden arbejder for, at du kan få hjælp til at håndtere følgerne af børne- og kærestevold, både fysisk og psykisk. Børne- og kærestevold skal ikke længere være et tabu!
For unge der har oplevet børne- eller kærestevold
Dansk Stalking Center
Dansk Stalking Center er en selvstændig og uafhængig interesseorganisation, der har til formål at hjælpe dig, som er berørt af stalking. Det er foreningens mål at oplyse om, forebygge og stoppe stalking.
For personer der er eller har været udsat for stalking
Dialog mod Vold
Dialog mod Vold tilbyder gratis psykologbehandling til dig, der har svært ved at styre dit temperament og gør dem du elsker fortræd, selvom du ikke ønsker det. Behandlingen er gratis.
Behandling rettet mod personer der udøver vold
Exitcirklen
Exitcirklen tilbyder terapi- og samtalegrupper til dig, som er udsat eller har været udsat for psykisk vold. Du kan benytte tilbuddet uanset køn og baggrund. Dertil tilbyder Exitcirklen terapi- og samtalegrupper for ofre for seksualiseret vold og seksualiseret psykisk vold.
En vej ud af psykisk vold
Lev Uden Vold
Lev Uden Vold er Danmarks nationale enhed, der arbejder for at sikre mere og bedre hjælp til dig, der oplever vold i nære relationer. Dette gøres gennem konkrete tilbud til dig, der har været udsat for vold eller voldtægt, eller er voldsudøvende.
National hotline for voldsudsatte og voldsudøvende
RED Center
I RED Center mødes personer på tværs af alder, køn, etnicitet og religion, som oplever at være begrænsede i at leve det liv, de ønsker. RED Center tilbyder dig både rådgivning samt mulighed for at komme i Safehouse.
Rådgivning til unge med æresrelaterede problemer
Selvskade, selvmord og traumatiske hændelser
Efterladte
Foreningens primære formål er at arbejde for at sikre hjælp og støtte til dig, som er efterladt til en, der har begået selvmord. Du vil blive inddraget i sorgarbejdet, og føle, at du har en støttende ressource i foreningen.
For efterladte efter et selvmord
Enhed for Selvmordsforebyggelse
Behandling til dig der har forsøgt selvmord eller som har vedvarende selvmordstanker. Tilbuddet er for dig over 18 år, som ikke i forvejen er i psykiatrisk behandling.
Samtaleforløb til personer med selvmordstanker
Center for Voldtægtsofre
Det kan være rigtigt svært at søge hjælp efter at have været udsat for voldtægt, voldtægtsforsøg eller lignende, men det er vigtigt at få den rette hjælp. Hos os kan du få støtte, rådgivning og behandling af psykolog og socialrådgiver.
Behandling af personer der har været udsat for voldtægt
CSM Midt Nord
Center for Seksuelt Misbrugte Midt Nord tilbyder gratis psykologbehandling, rådgivende samtaler, selvhjælpsgrupper, socialrådgivning og sociale aktiviteter til mænd og kvinder fra 18 år og derover, som har senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen.
Rådgivning for personer der har været udsat for seksuelle overgreb
Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade
Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade tilbyder støtte, rådgivning og behandling målrettet dig, som har spiseforstyrrelser eller selvskade tæt inde på livet – uanset om du er berørt eller pårørende.
Støtte og rådgivning til ramte og deres pårørende
Livslinien
Livslinien står klar til at rådgive dig, der gerne vil støtte et menneske, som er i krise eller er blevet efterladt til selvmord, samt dig, der genkender nogle af disse symptomer hos dig selv. Alle ansatte og frivillige hos Livslinien har tavshedspligt.
Få hjælp til at se andre muligheder end selvmord
Mandecentret
Mandecentret er til for mænd, som står et svært sted i livet, hvor det er svært at opretholde en normal hverdag. Vi rådgiver og hjælper dig, som er nødsaget til at forlade hjemmet enten på grund af en skilsmisse, et brudt parfold, eller fordi du er udsat for vold i hjemmet.
Støtte til mænd som står et svært sted i livet
NEFOS – netværket for selvmordsramte
NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til dig, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Dette kan være alt fra trussel om selvmord til den aktuelle selvmordshandling.
Rådgivning for pårørende til selvmordstruede
Offerrådgivningen Nordjylland
Offerrådgivningen Nordjylland arbejder med at hjælpe ofre, vidner og pårørende, når de har været udsat for kriminalitet eller voldsomme hændelser. De har åbent for telefoniske henvendelser døgnet rundt, og du har også mulighed for en personlig samtale.
Hjælp til ofre og vidner til kriminalitet eller voldsomme hændelse
Sorglinjen
Sorglinjen er et tilbud til dig i aldersgruppen 16-27 år, der har mistet eller lever med en nærtstående med en alvorlig sygdom. Sorglinjen drives af frivillige, der selv har haft stor sorg tæt inde på livet, og tilbyder dig samtaler på telefon, chat og sms.
Tilbud til pårørende, der har mistet eller er tæt på en med en sygdom
TUBA
TUBA kan tilbyde dig hjælp, rådgivning og terapi, hvis du er mellem 14 og 35 år og er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis, og alle ansatte og frivillige har tavshedspligt.
Få rådgivning som pårørende til alkohol- eller stofmisbrug
For grønlandske studerende
Det Grønlandske Hus
Som grønlandsk studerende har du mulighed for at modtage en række særydelser og hos Det Grønlandske Hus kan du få støtte og uddannelsesvejledning.
Særlig hjælp til grønlandske studerende
Foreningen Grønlandske Børn
Foreningen Grønlandske Børn fokuserer på at skabe trygge rammer for grønlandske børn – både dig som bor i Danmark og dig som bor i Grønland. Du kan deltage i forskellige aktiviteter såsom fællesspisning, weekendture og klubaftener.
Støtte til grønlandske familier
Yderligere tilbud
Du kan finde mere information og yderligere tilbud på din kommunes hjemmeside, f.eks. vedrørende helbred, bolig og fritidsaktiviteter. Læs mere her:
- Aalborg: aalborg.dk
- København: kk.dk
- Esbjerg: esbjerg.dk