Spring til indhold

Clara fra Interaktionsdesign

Clara, der har læst HTX på Design og Teknologi-linjen, var meget i tvivl om, hvad hun ville efter gymnasiet.

Interaktionsdesign

Clara var meget i tvivl om, hvad hun ville efter gymnasiet

Før hun blev afklaret og valgte Interaktionsdesign, læste hun op på alt fra Marketing til Matematik, men så deltog hun på en IT-camp og var solgt:

”Under min gymnasietid undersøgte jeg grundigt, hvad mine muligheder var, og her faldt jeg så over IT-camp for piger. Efter at have deltaget i camp’en var jeg meget sikker på, at Interaktionsdesign var det, jeg ville studere. Pludselig virkede IT ikke så skræmmende, som jeg ellers troede. Her fik jeg indblik i, at IT består af mere end blot programmering.”

Uddannelsen giver Clara mulighed for at udvikle brugerflader, der passer til den målgruppe og den kontekst, systemet benyttes i. Og det er noget, hun går op i:

“Det irriterer mig meget, når systemer ikke er brugervenlige, hvilket gør, at jeg brænder for at lave systemer, hvor brugeroplevelsen er i top.”

Efter endt uddannelse håber Clara, at hun kan blive user experience-designer i et team, der arbejder med IT-løsninger tilpasset den kontekst, de skal bruges i.

Sådan er det at læse Interaktionsdesign

Det, der har overrasket Clara mest ved at læse interaktionsdesign, er de mange muligheder, der er med faget:

”Vi lærer alt fra indsamling af data, behandling af det og opsætte krav, til efterfølgende at opfylde disse krav. Uddannelsen består både af fysisk design og interfaces på computer. De mange muligheder gør, at uddannelsen aldrig er kedelig.”

Men det mest spændende ved uddannelsen, er ifølge Clara de mange muligheder, der er for at lave forskellige projekter i løbet af semestrene. Herudover får hun også meget god læring og relevant erfaring af at benytte det, hun har lært på kurserne, i praksis i projekterne.

Kreativitet på studiet

Kreativitet er den kompetence, Clara bruger allermest på sit studie, fortæller hun:

”Vi bruger vores kreative side mest, både når der skal skitseres koncepter eller løses komplekse problemstillinger. Det giver én muligheden for virkelig at udfordre sig selv og sine medstuderende. Vi har et rigtig godt kreativt miljø på uddannelsen, som understøtter de lidt vilde tanker, man kan have.”

Claras hidtil største præstation på studiet er hendes bachelorprojekt, hvor hun sammen med sin gode veninde og medstuderende udarbejdede en augmented reality-app, der kan bruges til at finde bøger på biblioteket.

Projektarbejde styrker kompetencer

Ifølge Clara giver gruppearbejde mulighed for at udnytte hinandens styrker, hvilket fremmer både projektet og egen læring. Hun uddyber:

”Det at arbejde med mange forskellige mennesker på tværs af semestre gør, at man får en forståelse for at arbejde sammen med mennesker, der har andre perspektiver end en selv. Det har lært mig at arbejde sammen om at nå et fælles mål fremfor at diskutere udelukkende for at få ret.”

Claras råd til dig der vil læse Interaktionsdesign

Claras bedste råd til alle, der gerne vil læse Interaktionsdesign, er at læse en masse om uddannelsen i Interaktionsdesign og blive 'studerende for en dag', hvis du har muligheden for det.

Har du overvejet at læse Interaktionsdesign?

Hvis du interesserer dig for teknologi og i at forstå, samt hjælpe andre mennesker, så mener jeg bestemt, du skal overveje uddannelsen, fortæller Clara.

Læs mere om bacheloren i Interaktionsdesign