
Fakta
Samfundsfag som sidefag
Interesserer du dig for samfundsmæssige tendenser og udviklinger - så er samfundsfag som sidefag måske relevant for dig. Samfundsfag som sidefag giver dig nemlig et overordnet kendskab til forskellige samfundsvidenskabelige discipliner og et godt indblik i samfundets udvikling og i samfundets institutioner og funktionsområder. Derudover opbygger du gennem uddannelsen en metodisk værktøjskasse, der gør dig i stand til at identificere og analysere konkrete samfundsmæssige problemstillinger. Du bliver også skarp til at videreformidle viden, bl.a. i en undervisningssituation. Der er således en stærk tilknytning til dit centrale fag. Du kan læse mere i studieordningen for Samfundsfag som sidefag her.
Mere konkret så får du igennem uddannelsen både
- viden om national og international politik, samfundsøkonomi og sociologi samt pædagogiske og didaktiske problemstillinger relateret til samfundsfag som gymnasiefag
- færdigheder til - inden for visse samfundsfaglige hovedområder - at analysere konkrete samfundsmæssige problemer, at kunne tilrettelægge og gennemføre dybdegående undersøgelser, at kunne forholde sig kritisk til anvendt teori og metode samt formidle samfundsvidenskabelig viden på en velstruktureret måde.
- kompetencer til at samarbejde med andre faggrupper og på kvalificeret vis løse analyse- og undervisningsopgaver inden for samfundsfagsområdet.
Uddannelsens opbygning
På bacheloruddannelsen er du på dit sidefag på dit 5. og 6. semester til i alt 45 ECTS. Her skal du have følgende fag, hvor du følger undervisningen sammen med studerende fra bacheloruddannelserne i Statskundskab og Samfundsfag som centralfag:
- Politologisk grundkursus
- Introduktion til samfundsvidenskabelig metode og videnskabsteori
- Politiske Institutioner
- Kvalitativ metode
- Politisk teori
På kandidatuddannelsen er du på dit sidefag på dit 1. og 2. semester (til i alt 45 ECTS, hvis du ikke skal have studietidsforlængelse) og på 1., 2. og 3. semester (til i alt 75 ECTS hvis du skal have studietidsforlængelse). Her skal du have følgende fag:
- Kvantitativ metode
- International Politik
- Europæisk politik
- Komparativ politik
- Sociologi
- Nyere sociologisk begrebsdannelse
- Samfundsøkonomi og Økonomisk Politik
- Pædagogik og samfundsdidaktik
På nogle af modulerne følger du fortsat undervisningen sammen med bachelorstuderende fra Statskundskab og Samfundsfag som centralfag, mens andre moduler er målrettet samfundsfagsstuderende alene.