Kandidat
Sustainable Cities, Civilingeniør
Derfor skal du læse uddannelsen
København
2-årig uddannelseEngelsk
Kandidat
Sustainable Cities, Civilingeniør
Derfor skal du læse uddannelsen
København
2-årig uddannelseEngelsk
Vil du arbejde med bæredygtig forandring af nutidens byer? Vil du have indflydelse på og være med til at planlægge, hvordan vi tager os af klimaforandringer og miljømæssige problemer i vores byer? Ønsker du at lære, hvordan urbane infrastrukturer og systemer kan omlægges til at være mere bæredygtige? Så skal du læse Sustainable Cities på Aalborg Universitet København.
På internationalt plan udgør byer en betydelig udfordring for bæredygtig forandring, hvad angår både miljømæssige, sociale og økonomiske aspekter. I fremtiden vil op til 70-80 % af verdens befolkning bo i byer. Det skal vi tage højde for. Det er essentielt, at planlægningen foregår på tværs af brancher og infrastrukturer inden for energi, mobilitet, vand, affald o. lign.
Vi skal tænke på tværs af sektorer, analysere konsekvenserne af den strategi, vi vælger, og vi skal inkludere interessenter som regering, borgere, virksomheder og miljøorganisationer.
Bæredygtig forandring af byer
På civilingeniøruddannelsen (cand.polyt.) i Sustainable Cities (Bæredygtig Byudvikling) på Aalborg Universitet København lærer du, hvordan vi opnår en bæredygtig forandring af byer. Først ved at afdække de ingeniørmæssige aspekter i infrastrukturen inden for fire hovedsektorer; 1) energi, 2) vand, 3) mobilitet og 4) ressourcer (affald). Dernæst ved at se på samfundsfaglige aspekter, på synergier på tværs af sektorer og på forskellige former for konsekvensvurdering.
På den måde bliver du uddannet til at kunne skabe rammerne for fremtidens bæredygtige byer, hvor økonomiske, sociale, tekniske og miljømæssige elementer integreres på nye måder.
Søsteruddannelser
Sustainable Cities har tre søsteruddannelser i Aalborg, som hører under Institut for Planlægning på Aalborg Universitet:
Miljøledelse og bæredygtighed
Energiplanlægning
Byplanlægning
Bacheloruddannelsen, som går forud for disse tre kandidatuddannelser, er By-, Energi og Miljøplanlægning. I modsætning til kandidatuddannelserne gennemføres bacheloruddannelsen på dansk.
”I mit speciale arbejder jeg med omlægning af vores varmesystem. Flere skal fra naturgas til fjernvarme – og overgangsfasen er der stort potentiale for at reducere vores energiforbrug. Mine data fra specialet kan bidrage til udarbejdelsen af en ny varmeplan i Greve Kommune. Efter specialet starter jeg som projektleder i Gate21, et partnerskab for grøn omstilling, hvor jeg også har haft studiejob.”
Praktik og udlandsophold
På 3. semester af kandidatuddannelsen i Sustainable Cities vil du få mulighed for at få en praktikplads inden for fx et privat konsulentfirma, en offentlig myndighed eller en privat NGO. Valget af praktik sker på grundlag af dine interesser. I løbet af praktikopholdet, vil du deltage i aktiviteterne i en organisation og indsamle oplysninger til projektrapporten.
En alternativ mulighed er at tilmelde dig et andet (dansk eller udenlandsk) universitet med henblik på at gennemføre det 3. semester der.
Vil du på udlandsophold?
Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.
"Som led i min uddannelse var jeg i mit tredje semester i praktik hos Juul & Hansen Arkitekter og skrev mit semesterprojekt med støtte og adgang til data og personer gennem dem. Det var en fantastisk erfaring for både mig selv og min praktikplads. Mødet mellem vores forskellige fagligheder kunne noget særligt. Jeg fik derefter et studi job på tegnestuen og skrev min kandidat som en forlængelse af mit praktikprojekt også i samarbejde med dem og GATE 21."
Mød dimittender fra uddannelsen
Job og karriere
Som civilingeniør i Sustainable Cities har rig mulighed for at tegne din egen ramme for, hvad du vil arbejde med efter uddannelsen. Mange af vores dimittender arbejder med klima, miljø og grøn omstilling i relation til byer. Der er mulighed for at arbejde med
- bygninger
- energi
- varme
- smart cities
- transport og infrastruktur
Du kan også arbejde med forskning eller undervisning inden for overstående emner.
Jobtitel
Ofte vil din jobtitel hedder ’planlægger’ - eksempelvis affalds-planlægger, lokalplanlægger, byplanlægger, trafikplanlægger eller mobilitetsplanlægger. Det kunne også være projektmedarbejder, projektleder, konsulent eller rådgiver.
Du kan arbejde i
- energivirksomheder og lokale myndigheder, der skaber grundlag for vedvarende energisystemer i byerne
- lokale myndigheder, virksomheder og konsulentvirksomheder, der arbejder med mobilitetsplanlægning i byområder
- NGO'er og forskningscentre, der arbejder med adfærdsændringer af brugere og forbrug i forhold til bæredygtigt byggeri og energieffektive produkter.
Opbyg dit CV under studiet
Vi prioriterer det højt, at du har mulighed for at arbejde med eksterne partnere, fx i dine semesterprojekter, som kan laves i samarbejde med myndigheder, virksomheder, NGO'er osv. På denne måde får du mulighed for at arbejde med virkelige problemstillinger og dermed forberede dig på din kommende professionelle karriere.