30 ECTS point som udlandsophold?
Som studerende er der mulighed for udlandsophold som en del af din uddannelse. Studierne og underviserne har en lang række samarbejdspartnere rundt omkring i verden. Overvejer du et udlandsophold, anbefaler vi, at du undersøger, om studiet eller underviserne har kontakter til det sted, du overvejer.
Samarbejdsaftaler med internationale universiteter
På Institut for Sociologi og Socialt på Aalborg Universitet udbydes den internationale uddannelse ’Master in Advanced Development in Social Work’ i samarbejde med følgende partneruniversiteter:
- University of Lincoln, School of Health and Social Service, Storbritannien
- University Paris Nanterre, Frankrig
- University of Lisbon, School of Social and Political science, Portugal
- University of Warsaw, Polen
Vi samarbejder derfor tæt med de involverede universiteter – og det kan være lettere for dig at planlægge udlandsophold på universiteter, som Aalborg Universitet arbejder sammen med. Der er indgået såkaldte Erasmus+ aftaler med disse universiteters hjemlande, som støtter studerendes mobilitet.
Herudover indgår undervisere i to netværk, som også kan understøtte studerendes mobilitet:
- Nordic/Baltic Doctoral Network in Social Work - omfatter universiteter i de tre baltiske lande og i de nordiske lande. Samarbejdet fokuserer primært på ph.d.-uddannelse, men der er indgået erasmus+ aftaler, som understøtter alle typer studerendes mobilitet.
- Knowledgeproduction in Social Work - omfatter universiteter i Trondheim og Stavanger i Norge, Islands Universitet, Helsinki universitet i Finland, universiteter i Malmø, Linköbing og Linné i Sverige og VIA University College og Aalborg Universitet i Danmark.
Nordisk ministerråd har bevilget midler til mobilitet i dette netværk, som kan benyttes af bachelor- og kandidatstuderende.
Økonomi
Erasmus+ midlerne består af et månedligt tilskud på 235 eller 285 euro, som dækker rejse og ophold. Beløbets størrelse afhænger af hvilke lande, du besøger. Det konkrete beløb kan således først afklares, når det konkrete sted for ophold er afklaret. Hvis du opnår 30 ECTS – enten i udlandet eller i en kombination mellem moduler i Aalborg og moduler i udlandet – modtager du SU som normalt. Ved ophold i de nordiske lande har du mulighed for at modtage mobilitetsydelser via det nordiske samarbejde. Ved ophold i Norge, Sverige og Finland får du 330 euro til rejse og 200 euro pr. måned til ophold. Ved ophold i Island får du 660 euro til rejse og 200 euro pr. måned til ophold. du har også mulighed for at søge legater til alle rejser og ophold. SU-reglerne gælder ved alle udlandsophold.
Vær opmærksom på, at de nævne beløb kan ændre sg fra år til år.
Hvornår skal du påbegynde processen?
Vi anbefaler, at du går tidligt i gang med at planlægge dit udlandsophold. Hvis du f.eks. gerne vil afsted på 3. semester – som oftest er mest passende – er det vigtigt, at du starter planlægningen allerede på første semester.
Mere viden om udlandsophold
Internationalt kontor afholder informationsmøder om udlandsophold i oktober eller november måned hvert år. Det anbefales, at holde øje med møderne, hvis du har planer om udlandsophold. Internationalt Kontor kan besvare mere detaljerede spørgsmål.
Det er også vigtigt at tjekke studiehåndbogen og se, hvilke rammer og regler der er for udlandsophold på studiet. Det er naturligvis også muligt at tale med studievejleder, sekretariat og/eller studienævnsformanden om det.
Hvis du har planer om at besøge et af ovennævnte universiteter, er du velkommen til at kontakte Lars Uggerhøj på lug@socsci.aau.dk. Du kan med fordel orientere dig på det ønskede universitets hjemmeside inden.