Spring til indhold

Oplevelses­design

Kandidat

Oplevelses­design

Uddannelsen sætter fokus på design (teorier, metoder og værktøjer) af digitale medieteknologier og produkter, der kan understøtte og formidle oplevelser. Som studerende skal du lære at analysere, planlægge og producere digitale oplevelsesprodukter ud fra et kulturelt, teknologisk, psykologisk og økonomisk perspektiv.

Derfor skal du læse uddannelsen

Du interesserer du dig for oplevelser og digitale medier
Du vil gerne designe meningsfulde oplevelser til brugere af IT-produkter
Du får kompetencer til at udvikle oplevelsesrig markedsføring på digitale platforme

Aalborg

2-årig uddannelseDansk

Kandidat

Oplevelses­design

Uddannelsen sætter fokus på design (teorier, metoder og værktøjer) af digitale medieteknologier og produkter, der kan understøtte og formidle oplevelser. Som studerende skal du lære at analysere, planlægge og producere digitale oplevelsesprodukter ud fra et kulturelt, teknologisk, psykologisk og økonomisk perspektiv.

Derfor skal du læse uddannelsen

Du interesserer du dig for oplevelser og digitale medier
Du vil gerne designe meningsfulde oplevelser til brugere af IT-produkter
Du får kompetencer til at udvikle oplevelsesrig markedsføring på digitale platforme

Aalborg

2-årig uddannelseDansk

Interesserer du dig for oplevelser og digitale medier? Vil du gerne designe meningsfulde oplevelser til brugere af IT-produkter, events eller kulturinstitutioner? Kunne du tænke dig at skabe e-læringsprodukter, der fremmer brugeres muligheder for at få relevante og interessante oplevelser? Eller vil du gerne have kompetencer til at udvikle oplevelsesrig markedsføring på digitale platforme eller sociale medier? – Så er kandidatuddannelsen i Oplevelsesdesign måske noget for dig.

Uddannelsen sætter fokus på design af digitale medieteknologier og produkter, der kan skabe, understøtte og formidle oplevelser. Som studerende skal du lære at analysere, planlægge og producere digitale oplevelsesprodukter ud fra kulturelle, teknologiske, psykologiske og økonomiske perspektiver. Du vil også komme til at arbejde med den konkrete tilrettelæggelse af digitale oplevelsesprodukter sammen med eksterne partnere.

Når du er studerende på kandidatuddannelsen i Oplevelsesdesign, vil du opnå kompetencer inden for uddannelsens centrale fagområder, som er:

  • Æstetisk teori
  • Forbrugerteori
  • Oplevelsesøkonomi
  • Ledelse og økonomi
  • Kommunikation
  • Design af interaktive digitale medier/teknologier
  • Kultur- og samfundsteori

Fagligt indhold

Kandidatuddannelsen i Oplevelsesdesign løber over fire semestre. På hvert semester har du som studerende mulighed for at tone din uddannelse gennem eksempelvis valgfag, workshops og projektemner, så den passer til lige netop dig, dine interesser og dine fremtidige jobønsker.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen er modulopbygget og tilrettelagt som et problembaseret studium. Uddannelsens opbygning kan ses i nedenstående tabel.

1. sem Projektmodul: Oplevelsesdesign: Fra problem til koncept (10) Metodologi og designpraksis inden for oplevelsesdesign (10) Oplevelsesøkonomi, æstetik og oplevelsesteknologier (10)
2. sem Projektmodul: Oplevelsesdesign: Fra koncept til produkt (20) Valgmodul (10)
3. sem

Projektmodul: Oplevelsesdesign i praksis (30) eller Projektmodul: Teoretisk forløb inden for oplevelsesdesign (30) eller Projektmodul: Computerspil ved DADIU (30)
eller Kandidatspeciale (30)

4. sem Kandidatspeciale (30) eller Projektmodul: Oplevelsesdesign i praksis (30)

 

I studieordningen for kandidatuddannelsen i Oplevelsesdesign kan du læse mere om uddannelsens indhold og opbygning.

Optagelse og adgangskrav

Job og karriere

Digital oplevelsesdesigner, projektleder, UX designer, udviklingskonsulent, marketingkoordinator, natur- og kulturformidler, SoMe marketing manager, kommunikationsmedarbejder, professional business analyst... er nogle af de jobtitler, som kandidater fra oplevelsesdesign kan få efter endt uddannelse.

Typiske arbejdsområder

Når du kommer ud på arbejdsmarkedet med en kandidatuddannelse i Oplevelsesdesign, har du mulighed for at indgå i en række forskellige jobs og løse mange forskellige typer af opgaver. Det afhænger først og fremmest af, hvad dine interesser er, og hvad du har valgt at specialisere dig i undervejs i uddannelsen, eksempelvis gennem dit projektvalg, praktikforløb og kandidatspeciale. Herunder kan du se 5 typiske arbejdsområder for en cand.it. i oplevelsesdesign:

Digital kommunikation / marketing: social media management, multichannel marketing, cross-media planner, digitale oplevelser, e-handel, experiental marketing, informationsarkitektur m.v. Her kan du bidrage til virksomhedens digitale udtryk og værdiskabende formidling.

Produkt- og serviceudvikling: user experience design (UX), usability, design thinking, gamification, konceptudvikling m.v. Her kan du bidrage til gode kundeoplevelser og værdiskabelse i udvikling af produkter, processer og services.

Softwareudvikling: app- og webudvikling. Her kan du bidrage til konstruktion og systemudvikling i alle faser af udviklingsprocessen.

Forretningsudvikling: it-implementering, it-strategi, forretningsanalyse, digitalisering, projektledelse m.v. Her kan du bidrage til skabelse af værdi med tanke på både kunden/borgeren og forretningen.

Undervisning / it-didaktisk design: design og udvikling af digitale læringsforløb, udnyttelse af it i undervisningsforløb, konceptudvikling m.v. Her kan du bidrage til nye læringsformer og -metoder gennem anvendelse af it.

Typiske virksomheder

Du kan eksempelvis blive ansat som designer i en virksomhed, som producerer og leverer digitalt støttede oplevelser. Du kan blive ansat som virksomheds- eller evalueringskonsulent i virksomheder, kulturinstitutioner, organisationer eller kommuner, som ønsker at implementere digitalt oplevelsesdesign. Du kan også blive projektleder på design- og produktionsprocesser i forbindelse med frembringelse af digitale oplevelsesprodukter. Med en Kandidatuddannelse i oplevelsesdesign vil du med andre ord kunne indgå i virksomheder og organisationer og her iværksætte, udvikle, formidle og implementere digitale oplevelsesprodukter, ligesom du vil være i stand til selv at kunne fungere som iværksætter inden for oplevelsesøkonomien.

Se hvilke job- og karrieremuligheder kandidatuddannelsen i Oplevelsesdesign på AAU har ført til (Dimittendundersøgelsen)
Oplevelsesdesign - kandidat AAU Aalborg

Praktik og udenlandsophold

Som studerende på Oplevelsesdesign har du rig mulighed for at tage et udlandsophold. Det er op til dig selv, hvor du gerne vil i praktik og hvornår. Du skal dog udarbejde en ansøgning, hvor du beskriver, hvorfor du gerne vil af sted, og hvorfor dette ophold er relevant for dit uddannelsesforløb. Det er også muligt at kombinere udlandsophold med praktik

Foruden internationalt kontor (se link herunder) kan du også få hjælp hos studievejledningen på kommunikation og digitale medier i forbindelse med udlandsophold.

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.

Læs mere om udlandsophold

Studievejledning

Kontaktoplysninger og åbningstider
Adresse
Rendsburggade 14, lokale 2.250
9000 Aalborg
Træffetider
Vi besvarer mails mandag og torsdag.

Ønsker du at tale med en studievejleder, er det muligt at aftale enten et telefonmøde eller fysisk møde. Dette gøres ved at kontakte os via mail.

Send gerne en mail hvis der ønskes kontakt med en vejleder, så vil du blive ringet op efter aftale.
Adresse
Frederiks Kaj 12 (B)
(Ved vejledningscenteret), lokale C
2450 København
Træffetider
Ønsker du at tale med en studievejleder, er det muligt at aftale enten et telefonmøde eller fysisk møde. Dette gøres ved at kontakte os via mail. Mails vil løbende blive besvaret.

Kontakt

Som studerende på AAU møder du...