Spring til indhold

Information Studies (Human Centered Informatics)

Kandidat

Information Studies (Human Centered Informatics)

gruppearbejde på campus københavn

Uddannelsen fokuserer på design, udvikling og evaluering af IT-systemer med særlig vægt på relationer og interaktioner mellem mennesker og IT-systemer.

Derfor skal du læse uddannelsen

Du får en tværfaglig tilgang til dit arbejde
Du skaber nye designs med brugeren i centrum
Du får adgang til en bred vifte af jobs inden for både IT og design

København

2-årig uddannelseEngelsk

Kandidat

Information Studies (Human Centered Informatics)

gruppearbejde på campus københavn

Uddannelsen fokuserer på design, udvikling og evaluering af IT-systemer med særlig vægt på relationer og interaktioner mellem mennesker og IT-systemer.

Derfor skal du læse uddannelsen

Du får en tværfaglig tilgang til dit arbejde
Du skaber nye designs med brugeren i centrum
Du får adgang til en bred vifte af jobs inden for både IT og design

København

2-årig uddannelseEngelsk

IT har været en stor del af min hverdag hele mit liv, og jeg har fulgt udviklingen tæt. Med denne uddannelse får jeg mulighed for at fordybe mig i en verden i konstant udvikling, og jeg kan vælge, hvilken retning jeg ser min karriere på vej i, og hvad mit fokus skal være.

Tine Bæk Kristensen, studerende på Information Studies

"Folk ignorerer design, der ignorerer mennesker"

Er du interesseret i, hvordan folk bruger Informations- og KommunikationsTeknologi (IKT)? Synes du forholdet mellem mennesker og IT er spændende? Finder du det interessant at udvikle, designe og konstruere IKT-systemer og IKT-løsninger på en gavnlig og bæredygtig måde? Så er Information Studies måske noget for dig!

Den 2-årige kandidatuddannelse i Information Studies (cand.it.) fokuserer på datadrevet design, udvikling og evaluering af IT-systemer med særlig vægt på, hvordan mennesker interagerer med information, IT-systemer og hinanden. Kandidatuddannelsen i Information Studies vil guide dig igennem de forskellige faser af datadrevet design, fra brugerundersøgelser til dataanalyse og visualisering, og til design og udvikling af succesfulde IT-baserede løsninger.

Brugerundersøgelser

Ethvert aspekt af et website, en app, software eller andet IT-produkt, der ikke tager hensyn til brugerens behov, er i sidste ende dømt til at mislykkes. En stor del af vellykket design af IT-produkter er at forstå din målgruppe, deres karakteristika, holdninger, adfærd, behov og kontekst ved hjælp af kvalitative og kvantitative metoder. På Informatiuon Studies vil du blive introduceret til de relevante, state-of-the-art metoder og praksisser til at brugerundersøgelse.

Analyse af data og visualisering

For at opnå de bedste resultater bør designbeslutninger være baseret på analyser af data fra brugerundersøgelser og visualisering af den viden, der kan afledes heraf. På kandidatuddannelsen i Information Studies får du grundlæggende kompetencer i brugen af ​​metoder og værktøjer til deskriptiv og prædiktiv analyse for at muliggøre datadrevet beslutningstagning i dine fremtidige brugeranalyser og projekter.

Design og udvikling

Al indsigt fra brugerundersøgelse skal omsættes til designbeslutninger, der vil påvirke brugerne af IT-produktet på positiv vis. Du vil lære om udviklingsmetoder (såsom agile metoder og ’prototyping’ som kerneværktøjer), designmetoder (såsom storyboards, flowcharts og wireframes) og metoder til brugertest (såsom eye-tracking og usabilitytest).

Fagligt indhold - muligheder og specialisering

Information Studies fokuserer på kombinationer af tre elementer: Brugere, Systemer og Information, som vist i det cirkulære diagram nedenfor. Som følge heraf kombinerer undervisningen i Information Studies-uddannelsen en række forskellige områder, og studerende opfordres til at specialisere sig yderligere gennem deres projektrapporter, valgfag, praktik og kandidatspeciale.

Den primære undervisning er bygget op omkring et af de tre kerneområder: informationsadfærd, interaktion mellem menneske og computer samt informationssystemer. Igennem kandidatuddannelsen i Information Studies får du viden om teorier og metoder fra de forskellige forskningsområder, der vises i den ydre ring, såsom informationsarkitektur, systemdesign, brugerundersøgelse, adfærdsanalyse og datadrevet design.

Uddannelsens opbygning

Kandidatuddannelsen i Information Studies anvender tilgange til Problembaseret Læring, hvilket betyder, at al undervisning er centreret omkring virkelige cases og problemstillinger. Hvert semester arbejder studerende på et semesterprojekt, hvor du studerer, designer, udvikler og evaluerer løsninger på virkelige problemer relateret til brugen af ITit-systemer i virksomheder og organisationer sammen med en ekstern eller intern samarbejdspartner. På denne måde udvikler du en stærk portefølje af projektarbejde, der dokumenterer din evne til at involvere dig i og løse problemer, i tæt samspil med de mange måder, mennesker interagerer med IT-systemer på i forskellige sammenhænge. Gennem semesterprojekterne og de forskellige valgfag får du mulighed for at specialisere dig i specifikke organisationer, domæner og sammenhænge.

På den 2-årige kandidatuddannelse i Informations Studies (cand.it.) vil du først blive introduceret til feltet Informationsvidenskab, dets teorier og metoder og hvordan man forstår brugernes kontekst og behov. Du og din gruppe skal også lave jeres første semesterprojekt på 1. semester af kandidatuddannelsen. På 2. semester kommer du til at dykker ned i detaljerne om, hvordan man planlægger og designer levedygtige og bæredygtige IT-baserede løsninger, og giver dig mulighed for at specialisere dig gennem valgfag og semesterprojektet. På tredje semester kan du enten komme i praktik i en virksomhed eller organisation eller alternativt arbejde med en teoretisk problemstilling, og på fjerde semester skal du skrive dit kandidatspeciale.

1. sem. Research & Methods in Information Studies (10 ects) Theories & Traditions in Information Studies (10 ects) User Studies & Information Behavior (10 ects)
2. sem. Design and Development of ICT (20 ects) Elective course (10 ects)
3. sem Internship project / Case project (30 ects)
4. sem

Master's thesis (30 ects)

studieordningen for kandidatuddannelsen i Information Studies kan du læse mere om uddannelsens indhold og opbygning.

Praktik og udlandsophold

Der er ikke nogen fast procedure for, hvornår du som studerende på kandidatuddannelsen i Information Studies kan tage et udlandsophold. Som udgangspunkt er det helt op til dig selv, hvor du gerne vil hen, og hvornår – men det skal godkendes af Studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier. Måden du får et udlandsophold godkendt på, er ved nøje at overveje, hvorfor du gerne vil af sted, og hvad dette ophold har af relevans for lige præcis dit uddannelsesforløb. På den måde kan et udlandsophold være med til at skabe din unikke faglige profil.

Projektorienteret forløb

Når du er studerende på kandidatuddannelsen i Information Studies, har du rig mulighed for at komme i projektorienterede forløb og/eller tage et udlandsophold. Det projektorienterede forløb er som udgangspunkt placeret på 3. semester af uddannelsen. Det er helt op til dig selv, hvor du gerne vil i praktik henne – du kan eventuelt vælge at kombinere det med et udlandsophold.
 
Eksempler på opgaver:

  • Arbejde med IT-udviklingsprojekter
  • Informationsarkitektur
  • Behovsafdækning, analyse, løsningsdesign, udvikling, test og leverance i forbindelse med konkret software-produkt
  • Udvikling af e-learning

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.

Læs mere om udlandsophold

Optagelse og adgangskrav

Når jeg er færdig med at studere på Aalborg Universitet, København drømmer jeg om at blive ansat i en virksomhed, hvor jeg kan designe, teste og implementere IT-systemer, så de tilfredsstiller deres brugeres behov bedst muligt. Og da uddannelsen er på engelsk, vil jeg sandsynligvis tage til udlandet i min søgen efter et job, og jeg vil måske endda komme til at arbejde for en af de store internationale organisationer.”

Tine Bæk Kristensen, studerende på Information Studies

Virksomhedssamarbejde og jobmuligheder

Alle uddannelser på Aalborg Universitet er bygget op omkring problembaseret læring og projektarbejde. Information Studies samarbejder tæt med industrielle, statslige og kulturelle partnere for at understøtte projektarbejdet med cases fra det virkelige liv. Vores samarbejdspartnere inkluderer FN, Københavns Kommune, Jobindex, Folkekirkens Nødhjælp, Børsen Academy og Nationalmuseet.

Kandidater fra Information Studies vil typisk være ansvarlige for at udføre detaljerede brugerundersøgelser for at være i stand til at analysere, hvordan brugere interagerer med eksisterende IKT-systemer og for at identificere potentielle problemer. Dette kombineres ofte med at designe løsninger for at imødekomme disse problemer i form af (re-)design af systemer og overvåge deres udvikling, implementering og brug.

Kandidater i Information Studies arbejder fx inden for:

  • UX design
  • Brugerundersøgelser
  • Adfærdsanalyse
  • Usability
  • Projekt management
  • Informationsarkitektur
  • IT-konsulent
  • Dataanalyse

Kontakt

Som studerende på AAU møder du...