Spring til indhold

Fagpakke - Master i IT, Softwarekonstruktion

Softwaresikkerhed

Fagpakken Softwaresikkerhed giver viden og færdigheder til at planlægge og udføre en softwareudviklingsproces med fokus på sikkerhed fra start til slut.

Søg optagelse

Fagpakke - Master i IT, Softwarekonstruktion

Softwaresikkerhed

Fagpakken Softwaresikkerhed giver viden og færdigheder til at planlægge og udføre en softwareudviklingsproces med fokus på sikkerhed fra start til slut.

Søg optagelse

Fakta

Softwaresikkerhed, fagpakke fra Master i IT, linjen Softwarekonstruktion
Sted
Aalborg
Pris
24.000 kr.
En del af Master i IT, Softwarekonstruktion
Læs om masteruddannelsen
Varighed
April 2025 – december 2025
ECTS
15
Ansøgningsfrist
1. december 2024

Selv små softwarefejl kan føre til en egentlig sikkerhedsrisiko for den virksomhed, der anvender din software. Det er derfor vigtigt at kunne forstå, hvordan og hvorfor sikkerhedsfejl kan opstå i både nye og eksisterende systemer og at kende metoder, teknikker og værktøjer til at begrænse antallet af fejl. Fagpakken Softwaresikkerhed giver viden og færdigheder til at planlægge og udføre en softwareudviklingsproces med fokus på sikkerhed fra start til slut.

Fagpakken er opbygget af tre enkeltfag:

  • Softwaresikkerhed
  • Webapplikationssikkerhed
  • Softwaresikkerhed i praksis

Målgruppe og udbytte

Indhold

Denne fagpakke giver dig både teoretisk og praktisk grundlag for at kunne vurdere sikkerhed og risici i forbindelse med eksisterende og planlagte softwareprojekter. Du lærer at planlægge og gennemføre en sikkerhedsvurdering af et softwareprojekt, opstille relevante sikkerhedsmål for softwareudvikling baseret på risiko- og trusselsvurdering, planlægge og gennemføre review af applikationskode og arkitektur, planlægge og udføre en sikker softwareudviklingsproces samt at anvende avancerede analyseværktøjer og -metoder i dit daglige arbejde.

Fagpakken har fokus på at give dig praktiske værktøjer, der kan hjælpe dig med at planlægge og udføre en sikker softwareudviklingsproces, men fagpakken giver samtidig et solidt teoretisk fundament for at forstå begrænsninger for de forskellige værktøjer.

Læs om enkeltfagene i fagpakken

Undervisning

Enkelte seminardage fortrinsvis med forelæsninger/klasseundervisning med tilhørende øvelser. Derudover projektarbejde og selvstudie.

Du skal regne med en ugentlig studieindsats på gennemsnitligt 12-15 timer. Dette kan variere efter forudsætninger og ambitionsniveau.

Adgangskrav og optagelse

Studieordning

Tid

Sted

Pris