Viden
Gennem faget opnår deltagerne viden om:
- Systemer til at detektere, fastslå og forebygge indtrængen (intrusion detection systems og intrusion prevention systems) – herunder kendskab til relevant overvågning logning.
- Malware fra et netværksperspektiv, med henblik på at identificere udvalgte former for ondsindet aktivitet og angreb.
- Juridiske og etiske aspekter af at arbejde med malware med henblik på forskning og udvikling samt viden om relevante forholdsregler.
Deltagerne skal ydermere kunne forholde sig kritisk og refleksivt i forhold til disse teoretiske emner.
Færdigheder
Efter at have gennemført enkeltfaget skal deltagerne kunne anvende teorier, metoder og modeller fra ovennævnte områder til at identificere, analysere, vurdere og komme med forslag til løsning af konkrete problemstillinger i praksis. De skal kunne argumentere for relevansen af de valgte teorier, metoder og modeller samt for det udarbejdede løsningsforslag. Desuden skal de kunne reflektere over betydningen for den sammenhæng, løsningen indgår i.
Konkret forventes det, at deltagerne efter gennemførelse af faget er i stand til:
- Konfigurere og operere sikrede testmiljøer.
- Anvende udvalgte værktøjer til at angribe og forsvare (herunder detektere og fastslå angreb) netværksenheder, herunder netværksinfrastruktur.
Kompetencer
Deltagerne skal efter gennemført projektmodul kunne:
- Demonstrere dybdegående forståelse af Internet-baserede trusler og angrebsteknikker, inklusive DoS (Denial of Service) og DDoS (Distributed Denial of Service) angreb, informationstyveri, spam og klikmanipulation.
- Demonstrere dybdegående forståelse af malwares netværksaktivitet, herunder brug af relevant internetinfrastruktur så som DNS-servere.