Spring til indhold
ForsideUddannelseEfteruddannelseEnkeltfag og kurser

Særskilt modul

Cirkulær økonomi og forretningsmodeller

Lær, hvordan du kan transformere din virksomhed gennem cirkulære forretningsmodeller, produktdesign, miljøvurderinger og digitalisering.

Søg optagelse

Særskilt modul

Cirkulær økonomi og forretningsmodeller

Lær, hvordan du kan transformere din virksomhed gennem cirkulære forretningsmodeller, produktdesign, miljøvurderinger og digitalisering.

Søg optagelse

Fakta

Cirkulær økonomi og forretningsmodeller - særskilt modul på masterniveau
Sted
Aalborg
Pris
7.500 kr. ekskl. forplejning
Varighed
Marts 2025 - april 2025
ECTS
5
Ansøgningsfrist
11. februar 2025

Styrk din virksomhed med den nyeste viden inden for cirkulær økonomi og forretningsstrategier i et bæredygtigt perspektiv. Dette kursus giver dig en unik mulighed for at omsætte teori til praksis gennem konkrete opgaver, der tager udgangspunkt i din virksomheds udfordringer og potentialer. Med fokus på forretningsmodeller, produkter/services og digitalisering lærer du, hvordan du kan lukke ressourcekredsløb og skabe værdi i hele din værdikæde. Forbered din virksomhed på fremtidens krav med kompetencer, der sikrer både vækst og ansvarlighed.

Kursusformål

Kursets formål er at opkvalificerer deltagerne med den nyeste viden og værktøjer inden for cirkulær økonomi.

Mange virksomheder oplever, at de mangler viden og kompetencer til at udføre cirkularitet i praksis, og derfor er dette kursus meget praksisnært, hvor deltagerne løbende får mulighed for at arbejde med opgaver der relaterer sig direkte til de udfordringer og muligheder som de står overfor i deres virksomhed. Kurset er opbygget igennem et samarbejde mellem seks forskellige forskningsgrupper på Aalborg Universitet, som hver især bidrager med deres speciale inden for bæredygtighed og cirkulær økonomi. Dette sikrer, at den nyeste viden inden for feltet dækkes under kurset og samtidig bidrager Aalborg Universitets problembaserede tilgang til, at deltagerne udvikler kompetencer inden for kritisk tænkning og innovativ problemløsning.

Efter kurset har deltagerne tilegnet sig viden om, hvordan man igennem cirkulære forretningsmodeller og strategier kan lukke ressourcekredsløb og opnå øget bæredygtighed.

Målgruppe og udbytte

Kursusindhold

Kurset tilrettelægges således, at deltagerne skal bringe erfaringer fra og ændringspotentiale i deres egne virksomheder i spil gennem hele forløbet. Formålet med dette er både at sikre en intern forankring i virksomheden, og også at gøre kurset relevant for deltagerne, både på den korte og længere bane. 
  
Der afholdes 7 kursusgange, der alle kører efter samme model. Deltagerne skal forud for en kursusdag læse fremsendt materiale, deltage på kursusgangen og efterfølgende arbejde med en opgave, der tager udgangspunkt i den virksomhed de er ansat i. Denne opgave skal de forberede en kort præsentation af, og enkelte deltagere vil blive bedt om at præsentere den på den følgende kursusgang. 
 
I såvel kursusgangene og opgaverne er indtænkt en progression, hvor deltagerne hele tiden bygger videre på den viden de tilegner sig. Af de 7 kursusgange, foregår 4 af dem fysisk på Aalborg Universitet og resten afholdes online. På nedenstående figur er de fysiske forelæsninger markeret med blå. 

Kursusprogram

Undervisningsform

Undervisningsformen er en kombination imellem oplæg fra forskeren (underviseren), der er ansvarlig for den enkelte kursusdag, samt opgave regning i nogle af kursusgangene. Der er mulighed for tæt dialog, diskussioner og spørgerunder imellem kursusdeltagerne og underviseren, da der ligges op til, at kursusdeltagerne kan præge kurset ved at frembringe den viden, som de netop mangler. Største delen af kursusgangene afholdes fysisk, hvor der er afsat tid til kaffepauser, så det er muligt at erfaringsdele og netværke blandt kursets deltagere og undervisere.  

Undervisere

Øvrige udgifter og økonomisk støtte

Adgangskrav og optagelse

Kontakt og spørgsmål