Bachelor
Software
Derfor skal du læse uddannelsen
Aalborg
3-årig uddannelseDansk
Bachelor
Software
Derfor skal du læse uddannelsen
Aalborg
3-årig uddannelseDansk
Software – som kan læses både i Aalborg og København (AAU CPH) – er en uddannelse for dig, der drømmer om at programmere systemer, der baner vej for nye, afgørende IT-løsninger. Du får viden, værktøjer og stærke kompetencer på området, og kan se frem til at blive en nøglespiller i digitaliseringen af vores samfund.
Studiet forener teori og praktik fra første til sidste semester og består undervejs af en række grundlæggende kurser, herunder matematik, programmering, systemudvikling og computerarkitektur – og du vil samtidig stifte bekendtskab med centrale emner som kunstig intelligens og Internet of Things (IoT).
Programmering er naturligvis studiets omdrejningspunkt. Du kommer til at lære indgående om de mest anvendte former for programmering: imperativ og objektorienteret programmering. I den sammenhæng vil du også lære at identificere brugerbehov og grænseflader og validere dine egne løsninger.
Vi hører det tit, men lad os slå det fast: der er ikke noget krav til, at du skal kunne programmere på forhånd, når du vælger at læse Software. Det er noget, du lærer undervejs.
Med uddannelsen får du færdigheder, du kan bruge i utallige sammenhænge – lige fra udvikling af nye sikkerhedsprogrammer i sundhedssektoren til udvikling af intelligent teknologi til selvkørende biler. Det er ingen hemmelighed, at efterspørgslen på softwareingeniører er stor – og bliver ved med at vokse.
Software-uddannelsen tager som alle andre uddannelser på Aalborg Universitet afsæt i problembaseret læring, PBL. Det betyder blandt andet, at der er obligatorisk team- og projektarbejde, som ofte foregår i samarbejde med virksomheder og andre eksterne partnere. Det gør, at de enkelte opgaver i høj grad bygger på reelle problemstillinger.
Tilgangen sikrer, at du i alle fag lærer at arbejde kritisk, analytisk og løsningsorienteret i samspil med dine medstuderende og verden omkring dig. Den gruppeorienterede tilgang giver desuden studiet en ekstra social dimension.
Det lærer du på uddannelsen (semesteroversigt)
Hvem læser på uddannelsen?
Der er sikkert en del, der har en forestilling om, hvordan en softwarestuderende ser ud og hvad sådan én interesserer sig for. Mangfoldigheden blandt de studerende er større, end de fleste tror – og der findes mange forskellige ambitioner og drømme i forhold til det at blive softwareingeniør. Nogle ser det som en vej til at hjælpe med at løse store, strukturelle samfundsproblemer. Andre forfølger en helt specifik gaming-ide, de har haft siden, de var små. Og nogle drømmer om at skabe digitale hjælpemidler til andre. Drømme og ønsker favner bredt, og det passer godt sammen med, at mulighederne er mindst lige så talrige.
Fælles for vores softwarestuderende er, at de er engagerede mennesker, som godt kan lide at arbejde kreativt og løsningsorienteret med IT og virkelige problemstillinger.
Hvordan er det at læse på uddannelsen?
Uddannelsen er et fuldtidsstudium og foregår i et internationalt forskningsmiljø, som hører til et af de bedste i verden. Underviserne er garanti for den nyeste viden og læring på området. Det giver dig spændende værktøjer i rygsækken, men det gør også Software til et krævende studie. Du bør forvente en arbejdsuge på ca. 37-40 timer.
Hvert semester på Software består af række obligatoriske kurser, som du følger. Ved siden af kurserne har du som et resultat af den problembaserede tilgang projektarbejde i teams gennem hele semestret med tilhørende fælles eksamener. Det kræver af dig, at du møder op stort set dagligt, og at du tilbringer det meste af arbejdsdag på universitetet.
Sociale og faglige aktiviteter
Software-uddannelsen hører til på Institut for Datalogi. Det betyder, at du dagligt i vores bygninger kan møde og snakke med studerende fra vores andre uddannelser - Datalogi, Interaktionsdesign, Datavidenskab og Machine Learning, Informationsteknologi, Computer Science (IT) og Digitalisering og applikationsudvikling.
Studenterklubberne på Institut for Datalogi arrangerer året rundt sociale og faglige aktiviteter, som f.eks. LAN-party, brætspilsaften, filmaften og workshops. Her kan du møde dine medstuderende i nye og andre rammer, som du naturligvis også selv kan bidrage til.
Hvordan ser fremtiden ud med uddannelsen?
Der er stor efterspørgsel på kandidater i Software fra Aalborg Universitet. Jobmulighederne afhænger i sagens natur af dine valg og interesser, men der er ingen tvivl om, at fremtiden ser god ud for dig, som er Software-uddannet. Det er både et resultat af din evne til at kunne programmere og designe nye løsninger i en digital verden, og af de særlige samarbejdsfærdigheder, du har fået gennem den problembaserede læring.
Stort set alle brancher både i den offentlige og private sektor har brug for IT-specialister og ud over hos IT-virksomhederne, så efterspørges software-uddannede også i f.eks. produktions-, medie-, mobil-, energi-, detailhandels-, forsikrings-, miljø og klima-, sundheds-, spil-, biotech- og konsulentbranchen.
Ifølge Erhvervs- og vækstministeriets "Redegørelse for Danmarks Digitale Vækst 2016" skønnes det, at der i 2030 vil være en mangel på 19.000 IT-specialister.
Stå stærkere på jobmarkedet med en kandidatuddannelse
Som bachelor i Software kan du blandt andet vælge bygge oven på med en 2-årig kandidatuddannelse i Software eller Datalogi.
Med en kandidatuddannelse og dine dine unikke samarbejdsfærdigheder og gode problemløsende kompetencer vil du stå stærkere på arbejdsmarkedet og i højere grad få mulighed for at præge din karriere.
Beslægtede uddannelser
Hvis du synes uddannelsen i Software lyder spændende, så prøv at læse om de beslægtede uddannelser på Institut for Datalogi. Vi har erfaring med, at det kan hjælpe på studievalgsprocessen. Du kan måske opdage en uddannelse, der passer dig bedre - eller bare blive mere sikker på dit valg.
Datalogi | Datavidenskab og Machine Learning | Interaktionsdesign | Informationsteknologi | Software (København)
Optagelse og adgangskrav
Kontakt
Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever
Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Nyhedsbrev