Diplomingeniør
Globale Forretningssystemer, Diplomingeniør
På Diplomingeniøruddannelsen i Globale Forretningssystemer lærer du om virksomheders drift, økonomi og styring. Du er med til at udvikle løsninger, der forbedrer virksomheders konkurrenceevne. Du kommer til at arbejde med udviklingsorienterede projekter, og du kommer også i praktik undervejs i uddannelsen.
Derfor skal du læse uddannelsen
- Du drømmer om at udvikle nye løsninger til bæredygtig produktion og systemer i virksomheder.
- Du vil gerne arbejde inden for ledelse eller rådgivning.
- Du bliver ingeniør på 3,5 år med gode karrieremuligheder.
Diplomingeniør
Globale Forretningssystemer, Diplomingeniør
På Diplomingeniøruddannelsen i Globale Forretningssystemer lærer du om virksomheders drift, økonomi og styring. Du er med til at udvikle løsninger, der forbedrer virksomheders konkurrenceevne. Du kommer til at arbejde med udviklingsorienterede projekter, og du kommer også i praktik undervejs i uddannelsen.
Derfor skal du læse uddannelsen
- Du drømmer om at udvikle nye løsninger til bæredygtig produktion og systemer i virksomheder.
- Du vil gerne arbejde inden for ledelse eller rådgivning.
- Du bliver ingeniør på 3,5 år med gode karrieremuligheder.
Det lærer du
Her lærer du at tænke utraditionelt og på tværs af faggrænser. Du lærer at designe forretningssystemer og udvikle løsninger, hvor mennesker, informationssystemer og andre teknologier skal understøtte virksomhedens produktionsopgave bedst muligt. Det er nødvendigt, når du skal udvikle modeller, så de matcher fremtidens krav til effektivitet og bæredygtighed. Du får viden om leverandørmarkeder, kundekrav, teknologier, og produktionskoncepter og ikke mindst - samspillet mellem mennesker.
Det kan du blive
Du bliver ingeniør på 3 ½ år med gode karrieremuligheder. Uddannelsen giver dig et bredt fagligt fundament, som giver mulighed for mange forskellige job. Som færdiguddannet diplomingeniør kan du fx blive en del af ledelsen i virksomheder og organisationer, som indgår i globale samspil, eller du kan arbejde som projektleder, rådgiver eller konsulent for internationale virksomheder i mange forskellige brancher omkring udvikling af produktion eller supply chain management.
Om uddannelsen
Du kan skifte mening
Selvom du vælger denne uddannelse, er du ikke låst fast. Hvis du fortryder dit valg, så kan du i mange tilfælde skifte til en anden uddannelse, når du har bestået det første studieår. Tag en snak med din studievejleder om mulighederne, hvis det bliver aktuelt.
Vidste du..
På AAU findes der to uddannelser i Globale Forretningssystemer:
- Diplomingeniøruddannelsen i Globale Forretningssystemer (3,5 år)
- Målrettet dig, der er klar til at komme direkte ud på arbejdsmarkedet efter 3½ år. Under uddannelsen skal du i praktik, hvilket forbereder dig til til det, der venter dig, når du er færdig med din uddannelse. Du har også mulighed for at læse videre til civilingeniør.
- Bacheloruddannelsen i Globale Forretningssystemer (3 år)
- Målrettet dig, der ønsker efterfølgende at læse en 2-årig kandidatuddannelse og blive civilingeniør (cand.polyt.) efter 5 år. Læs mere her.
Uddannelserne læses sammen, men giver forskellige jobmuligheder. Hvis du søger ind på den ene uddannelse, men ombestemmer dig, har du mulighed for at skifte mellem de to.
Uddannelsen giver en bred vifte af værktøjer til strukturering, systematisering og planlægning af processer, og man får igennem projektarbejdet mulighed for at benytte disse værktøjer og viden.
Uddannelsens opbygning
Problembaseret projektarbejde
På hvert semester udgør kurserne halvdelen af tiden, hvorefter anden halvdel bruges på projektarbejde i selvvalgte grupper – ofte i tæt samarbejde med relevante virksomheder.
Igennem hele uddannelsen opfordres du til at arbejde tæt sammen med forskellige dele af erhvervslivet i projektarbejdet, hvor du og din gruppe arbejder med forskellige aspekter af globale forretningssystemer og får kendskab til professionelle praksis indenfor feltet. Projekterne tager udgangspunkt I problemstillinger fra det virkelige liv og er tilrettelagt sådan, at du hele tiden bliver fagligt udfordret.
Studieformen er, som på AAU’s andre uddannelser, karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Det betyder, at du arbejder tæt sammen med andre studerende og sammen med din gruppe integrerer du teori og metoder med en konkret problemstilling.
Vil du vide mere om problembaseret læring, kan du læse mere her.
Gruppearbejdet har hjulpet mig til at få mere viden, for når der er flere hjerner, så er der mere viden og forskellige vinkler på en problemstilling eller løsningsforslag og samtidig flere perspektiver på samme sag.
Semesteroversigt
Mere info
Hvis du ønsker mere indgående viden om det faglige indhold i diplomingeniøruddannelsen i Globale Forretningssystemer, kan du finde yderligere information i studieordningen.
Jeg har valgt at blive diplomingeniør, fordi jeg gerne vil ud og have arbejdserfaring.
Praktik
Alle studerende på diplomingeniøruddannelsen i Globale Forretningssystemer skal som et led i uddannelsen gennemføre et praktikophold. Praktikken er placeret på den sidste del af 6. semester og frem til den første del af 7. semester.
I dit praktikophold får du praktisk erfaring med arbejdsopgaver fra det virkelige liv. Opholdet er en forberedelse til det, der venter dig, når du er færdig med din uddannelse og en rigtig god mulighed for at skabe et netværk og gode kontakter til erhvervslivet, allerede inden du er færdiguddannet. Praktikopholdet afsluttes med udarbejdelse af en rapport og en evaluering.
På mit praktikophold er det gået op for mig, hvor meget gruppearbejdet betyder og fylder i hverdagen på en arbejdsplads.
Adgangskrav og optagelse
Studieliv
Fremtidsmuligheder
Kandidatmuligheder
Med en diplomingeniøruddannelse kan du også vælge at læse videre på en 2-årig kandidatuddannelse og blive civilingeniør (cand.polyt.).
På AAU kan du vælge kandidatuddannelsen:
Job og karriere
Kontakt og vejledning
Mød AAU
Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever
Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Nyhedsbrev