Diplomingeniør
Elektronik, Diplomingeniør
Derfor skal du læse uddannelsen
Aalborg
3.5-årig uddannelseDansk
Diplomingeniør
Elektronik, Diplomingeniør
Derfor skal du læse uddannelsen
Aalborg
3.5-årig uddannelseDansk
Som diplomingeniør i Elektronik lærer du at udvikle elektroniske produkter - både forbrugerprodukter, som vi bruger i vores dagligdag, men også professionelt avanceret elektronisk udstyr. Det kan fx være højtalere, radiomodtagere, satellitter, medicinsk udstyr, robotter og kommunikationssystemer.
Med en diplomingeniøruddannelse er du klar til at komme direkte ud på arbejdsmarkedet efter de 3 1/2 år, som uddannelsen tager. Elektronik er et område i konstant udvikling, og erhvervslivet efterspørger ingeniører til at lede og nytænke arbejdet, for at virksomhederne kan følge med.
Fagligt indhold
Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik på Aalborg Universitet består af syv semestre fordelt på 3½ år. Uddannelsen til diplomingeniør er en professionsbachelor. Det betyder, at det ikke er det samme som en ingeniørfaglig bacheloruddannelse, selvom emnerne typisk er det samme - fokus er i højere grad på, at du skal direkte ud i job efter endt uddannelse og ikke videre på en overbygning.
Undervisningen består, ud over forelæsninger, af gruppe- og projektarbejde, der foregår i tæt samarbejde med erhvervslivet og eksterne partnere. Det du lærer bliver hele tiden omsat til faktiske problemstillinger, så du både får viden, erfaring og faktiske resultater fra virkeligheden med dig.
Mange af projekterne på uddannelsen foregår i samarbejde med virksomheder. Kontakten til erhvervslivet giver dig ikke blot en god mulighed for at afprøve ideer i praksis - det er også en smagsprøve på den fremtid, der venter dig.
Eksempler på hvad studerende på diplomingeniøruddannelsen i Elektronik har arbejdet med:
- Elektroniske førerhunde
- Intelligente rottefælder
- Satellitter
- Hi-Fi forstærkere
- Styring af solceller
- Fjernstyrede racerbiler
Semesteroversigt
På 1. til 5. semester læser du sammen med de studerende, som læser på bacheloruddannelsen i Elektronik og Systemdesign. Herefter har du mulighed for at vælge, om du vil fortsætte på diplomingeniøruddannelsen, eller om du hellere vil læse videre på en bacheloruddannelse.
Udlandsophold
Når du er studerende på Elektronik har du mulighed for at tage et udlandsophold. Mange studerende vælger at placere deres udlandsophold på 4. eller 5. semester af bacheloruddannelsen, men i princippet kan du selv vælge, hvilket semester, det skal være på.
Du kan også selv vælge, hvor du gerne vil hen, og hvilke kurser du ønsker at følge, mens du er i udlandet. Det vigtigste er, at dit udlandsophold har relevans for netop dit studieforløb, og derfor skal du have det godkendt af Studienævnet for Elektronik og IT.
Praktik
På diplomingeniøruddannelsen skal du et halvt år i praktik i en dansk eller udenlandsk virksomhed. De fleste studerende vælger at tage på virksomhedsophold i Danmark, men der er også mulighed for at tage et ophold i udlandet.
Under dit praktikforløb vil du komme til at arbejde som ingeniør i den virkelige verden. På den måde får du en unik mulighed for at afprøve dine ingeniørfærdigheder fra studiet, og du får en oplevelse af den rolle, som du skal udfylde, inden du skal ud på den anden side og begynde din karriere.
Kandidatmuligheder på AAU
Med en diplomingeniøruddannelse i Elektronik fra Aalborg Universitet har du flere forskellige muligheder.
Diplomingeniøruddannelsen er beregnet til, at man går ud og finder arbejde umiddelbart efter endt studium - men skulle du have ombestemt dig, er der mulighed for at videreuddanne dig. Du får adgang til en række civilingeniøruddannelser, såfremt du opfylder kravene på den pågældende uddannelse. Det er som udgangspunkt de samme kandidatuddannelser, som man får adgang til, hvis man har en ingeniørfaglig bachelor i Elektronik og Systemdesign.
Job og Karriere
De fleste nyuddannede diplomingeniører i Elektronik får job i små og store elektronikvirksomheders udviklings- eller forskningsafdelinger. Du har også mulighed for at arbejde i salgsafdelinger, i produktionsvirksomheder, i rådgivende ingeniørfirmaer eller i den offentlige sektor.
Dit valg af specialisering på enten diplom- eller civilingeniøruddannelsen er ikke altid afgørende for, hvilken type job du får efter endt uddannelse; men du vælger specialisering efter interesse, og sådan vil du ofte også vælge job.
Mange elektronikvirksomheder er organiseret i projektgrupper, og med de samarbejdsevner, d opnår på uddannelsen, vil du derfor hurtigt kunne falde til og blive produktiv for virksomheden.
Kontakt
lra@adm.aau.dk
Tlf. 9940 7403
cfn@adm.aau.dk
Tlf. 9940 9413
Har du lyst til at snuse mere til uddannelsen i Elektronik?
Har du lyst til at snuse mere til uddannelsen i Elektronik?
Optagelse og adgangskrav
Er matematik-hjernen gået på sommerferie?
Hvis du har søgt ind på en uddannelse, der kræver matematik på A- eller B-niveau, har AAU oprettet et sommerkursus i august, hvor du har mulighed for at få genopfrisket og trænet de matematiske begreber
Brush-up kurset bliver afholdt i to forskellige versioner med samme indhold; Intensiv og Flex, så man selv kan bestemme, hvilket kursus der passer bedst ind i sommerferieplanerne
Udover at give de matematiske-kundskaber et boost, er det også en god måde at lære nogle af dine medstuderende at kende inden studiestart
Du kan læse mere og tilmelde dig et af Brush-up kurserne her.
Kontakt
Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever
Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Nyhedsbrev