Spring til indhold

Netværket Undervisning og Formidling (NUF)

Netværket Undervisning og Formidling (NUF) er et uddannelsesnetværk, der dækker fagområderne Dansk, Engelsk og Filosofi. Netværket er et forum for viden- og erfaringsudveksling, hvor undervisere kan komme på forkant med den nyeste forskning inden for litteratur, sprog, medier, kultur og filosofi, og hvor forskere på AAU kan få indblik i de krav og forventninger, der stilles til tidssvarende uddannelser og til de kandidater, der uddannes fra universitetet.

Netværkets formål

Formålet med netværket er at formidle og diskutere den nyeste viden inden for dansk og engelsk, litteratur, sprog og medier samt inden for fagområdet filosofi. Omdrejningspunktet for netværket er undervisning og formidling af fagområderne såvel enkeltvis som komparativt. Ved netværkets arrangementer lægges der vægt på, at deltagerne får ”noget med hjem”, som kan anvendes i egen undervisning eller formidling.

Netværkets målgruppe

Målgruppen for netværket er undervisere i dansk, fremmedsprog og filosofi på handelsskoler, gymnasier, tekniske skoler, læreruddannelser og universitetet samt formidlere i den private og offentlige sektor. Der afholdes typisk tre netværksmøder årligt á 2 timers varighed. Netværket gør primært brug af undervisere og forskere fra AAU, som præsenterer og debatterer egen forskning.

Fagligt indhold

Netværkets faglige indhold planlægges af en styregruppe, der består af repræsentanter fra forskellige institutioner og fagområder. Deltagelse i netværket er gratis.

Kontakt netværket

Arrangementer

Kommende arrangementer

INSPIRATIONSAFTEN FOR FILOSOFI– OG IDÉHISTORIELÆRERE
Onsdag den 28. august 2024 kl. 17:00 – 20:00.

Anvendt Filosofi på Aalborg Universitet indbyder til en inspirationsaften om filosofiens relation til empiri og teknologi.

Målet er, at aftenens indlæg kan inspirere til emner i gymnasieskolens undervisning i filosofi og idéhistorie og evt. emnernes brug i SRP/SOP-opgaver og lignende projekter.

Faglige indlæg:

Filosofi, empiri og dataindsamling v. Lektor Anita Naemi Holm
Hvad kan filosofiske teorier bidrage med, når de forbindes med empiriske undersøgelser? Hvordan kan studerende/elever arbejde med empiri, når filosofiske teorier anvendes som analyseredskab i opgaver?

Teknologi og filosofi v. Professor Antje Gimmler
Teknologier gennemsyrer vores hverdag. Med digitalisering og AI skabes teknologi, som påvirker den måde vi forstår samfundet, viden og os selv. Teknologifilosofi forbinder erkendelsesteoretiske, videnskabsteoretiske, livsfilosofiske og etiske perspektiver. Hvordan kan vi filosofisk analysere disse teknologier?

Tilmeld dig her

Tidligere arrangementer