Spring til indhold
Forside

Nyhed

Bak op om AAU’s kantiner: Køb din forplejning på campus

Lagt online: 26.06.2023

Al forplejning skal fremover købes hos universitetets kantiner eller Cheval Blanc Kantiner, som styrer Foodhub i AAU Innovate. Foto: Lasse Møller Badstue

De ekstraordinære prisstigninger presser AAU’s kantine-, café- og restaurantoperatører på økonomien. Direktionen har derfor besluttet, at al forplejning fremover skal bestilles hos AAU’s kantineoperatør eller AAU Innovates café og restaurant i Aalborg.

Nyhed

Bak op om AAU’s kantiner: Køb din forplejning på campus

Lagt online: 26.06.2023

Al forplejning skal fremover købes hos universitetets kantiner eller Cheval Blanc Kantiner, som styrer Foodhub i AAU Innovate. Foto: Lasse Møller Badstue

De ekstraordinære prisstigninger presser AAU’s kantine-, café- og restaurantoperatører på økonomien. Direktionen har derfor besluttet, at al forplejning fremover skal bestilles hos AAU’s kantineoperatør eller AAU Innovates café og restaurant i Aalborg.

Af Lea Laursen Pasgaard, AAU Kommunikation. Foto: Lasse Møller Badstue, AAU Kommunikation

Sandwichen til møderne. Buffeten til jubilæet. Middagen med de eksterne samarbejdspartnere. Når AAU’s medarbejdere fremover skal bestille catering, er det slut med mad udefra. Direktionen har besluttet, at catering fremover skal bestilles ved enten AAU’s leverandør af kantinedrift eller i caféen i AAU Innovate. Restaurantbesøg i Aalborg skal som hovedregel foregå i restauranten i AAU Innovate.

Inflationen presser leverandørerne

Det er de ekstraordinære prisstigninger på især fødevarer og el, som har gjort det svært for leverandørerne at gøre driften af kantine, café og restaurant på AAU til en god økonomisk forretning. Blandt andet fordi der er mange kantiner at drive på AAU, og fordi universitetet i kontrakterne kræver, at priserne skal være attraktive for studerende og ansatte.

Som universitet har vi en klar interesse i at have steder på campus, hvor vores studerende og ansatte kan købe et godt og sundt måltid mad til fornuftige penge. Vi ved godt, at det vil begrænse handlerummet, men vi gør det, fordi vi vil være sikre på, at vi også i fremtiden har mulighed for at købe mad på campus.

Universitetsdirektør Søren Lind Christiansen.

Meget forplejning købes ude af huset

I dag ligger mindst en tredjedel af universitetets forbrug af forplejning til repræsentationsmøder hos andre leverandører end Jespers Torvekøkken og Cheval Blanc Kantiner, der driver hhv. kantinerne og AAU Innovates café og restaurant. Listen af leverandører er omfattende, og det er langt fra alle, som universitetet har samarbejdsaftaler med. Dette billede ønsker direktionen at ændre på med de nye retningslinjer.

Fremover kræver det dispensation fra en institutleder eller vicedirektør, hvis man på campus i Aalborg ønsker at benytte en anden restaurant end Faculty Club i AAU Innovate.

- Holder et institut en konference på et hotel eller konferencecenter, så gælder princippet om at vælge AAU’s egen leverandør selvfølgelig ikke. Her indgår udgifterne til forplejning typisk i en samlet pakke med selve opholdet, siger universitetsdirektøren.

AAU har i forlængelse af beslutningen skåret ned på antallet af samarbejdsaftaler med andre eksterne leverandører af catering. Derudover er Økonomiafdelingen i øjeblikket ved at undersøge, hvor mange samarbejdsaftaler med restauranter, AAU fremover har brug for i hhv. Aalborg, Esbjerg og København.

Justering af kontrakter

Universitetet er i øjeblikket i dialog med leverandørerne om muligheden for at lave justeringer i de nuværende kontrakter inden for udbudslovens rammer, herunder fx ændrede åbningstider eller selvbetjening. Det er ikke muligt at lave sådanne justeringer i kontrakten vedrørende kantinedrift, og universitetet har derfor besluttet, at kantinedriften skal genudbydes i efteråret.

AAU opsiger kontrakten med Jespers Torvekøkken med udløb den 31. december 2023, og en ny kontrakt vil træde i kraft pr. 1. januar 2024. En styregruppe på AAU får til opgave at træffe beslutninger i forhold til udbuddets valg og indhold, og en brugergruppe får mulighed for at komme med input til arbejdet.