Spring til indhold

Portræt

Emina Masovic - Project Manager i Danske Bank

Emina Masovic begyndte i sit job som Project Manager hos Danske Bank kort tid efter dimissionen fra AAU. Det er et job med stort ansvar, meget afvekslende opgaver og fuld fart på – og det er noget, Emina elsker. Danske Bank søgte en medarbejder med solid erfaring – det havde Emina opbygget gennem studierelevante aktiviteter som praktiksamarbejde, studiejob og frivilligt arbejde.

Portræt

Emina Masovic - Project Manager i Danske Bank

Emina Masovic begyndte i sit job som Project Manager hos Danske Bank kort tid efter dimissionen fra AAU. Det er et job med stort ansvar, meget afvekslende opgaver og fuld fart på – og det er noget, Emina elsker. Danske Bank søgte en medarbejder med solid erfaring – det havde Emina opbygget gennem studierelevante aktiviteter som praktiksamarbejde, studiejob og frivilligt arbejde.

BLÅ BOG FOR EMINA MASOVIC

  • Uddannelse på AAU: Economics and Business Administration, International Marketing (Cand.merc.IM)
  • Fakultetstilknytning: Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
  • Campustilknytning: Aalborg
  • Dimissionsår: 2021
  • Fødeår og -by: 1997, Aalborg
  • Nuværende jobtitel og virksomhed: Project Manager i Danske Bank

Artiklen er mere end 30 dage gammel og afspejler alumnens karriere på det pågældende tidspunkt. Alumnen kan siden artiklen blev skrevet således have ændret karrierevej.

HVAD BESKÆFTIGER VIRKSOMHEDEN/ORGANISATIONEN, DU ER ANSAT I, SIG MED?


Danske Bank er Danmarks største og ældste bank.

 

HVILKE ARBEJDSOPGAVER VARETAGER DU?

Jeg er ansat som Project Manager i Danske Bank og sidder i afdelingen 'Global Treasury Implementations'. Det er et globalt team på tværs af de nordiske lande med hovedsæde på Holmens Kanal i København, hvor jeg sidder til dagligt. Vores afdeling (PM-team) beskæftiger sig med Cash Management, herunder implementering af Cash Management produkter og løsninger til bankens største B2B virksomheder, også kaldet 'Large Corporates and Institutions'. Det vil sige, at mine arbejdsopgaver spænder vidt ift. at imødekomme mine kunders ønsker, implementere disse samt at agere bindeled mellem kunderne og Danske Bank.

At være Project Manager i Danske Bank er ensbetydende med at have et stort ansvar i forhold til at håndtere bankens største erhvervskunder, men også at repræsentere virksomheden udadtil, da vores afdeling er en af de afdelinger i hele banken, der har langt den største kundekontakt og desuden har mange berøringsflader internt i banken.

 

DIT HIDTIDIGE KARRIEREFORLØB? 


Jeg begyndte i mit job i Danske Bank få måneder efter, jeg var blevet færdiguddannet som Cand.merc.IM. Efter at have sikret mig jobbet blot få dage efter min kandidatafhandling, havde jeg en god og lang sommerferie, der gjorde mig klar til nye udfordringer i min karriere.

Hver dag bliver jeg bekræftet i, at jeg er på den rette arbejdsplads og har de arbejdsopgaver, der føles helt rigtige for mig.

Jeg har været engageret i studiejob, frivilligt arbejde samt praktik gennem næsten hele min studietid siden 4. semester, så jeg har et solidt grundlag og en bred vifte af erfaring inden for business, management, marketing, og strategi. Derfor har mit hidtidige karriereforløb været som forventet, for jeg havde igennem min studietid en klar idé om og retning for, hvor jeg skulle begynde min karriere for at være dér, hvor jeg gerne ville være.

 

EN TYPISK ARBEJDSDAG FOR DIG?

Der findes ikke en helt typisk arbejdsdag i mit job som Project Manager, da ingen dag, uge eller måned er ens – og det er et af de aspekter, jeg elsker mest ved mit job. Hvis jeg skulle beskrive en 'typisk' dag, så er noget af det, der går mest igen forberedelse til interne møder med mit team, forberedelse til kundemøder, bestilling samt oprettelse af bankens produkter/løsninger til mine kunder, og en kande kaffe samt god mad i vores kantiner – ja, i flertal, for vi har 3.

 

HVAD ER DET BEDSTE VED DIT JOB?

Som tidligere nævnt er det aspekt, jeg elsker mest ved mit job, at ikke to dage er ens. Mit job udfordrer mig både personligt og fagligt på en måde, så jeg bliver bedre dag for dag, og det giver mig også muligheder for og værktøjer til at komme i mål med dét, jeg har sat mig for og ønsker at opnå. Det er jeg meget glad for, da jeg som person altid bestræber mig på at lære nyt og udvikle mig.

Jeg er ansat i en fantastisk dynamisk afdeling, hvor mine kollegaer spænder på tværs af Norden. 22.000+ kollegaer gør, at jeg hver dag møder en ny person i forbindelse med mit arbejde, og derved udvider mit netværk med det samme. Hvis du spørger mig, kan man ikke snakke om at have et godt job uden at nævne, at man har en god leder – de to ting går hånd i hånd, og jeg har været meget heldig på det punkt, for jeg har en superdygtig og god leder.

 

HVORDAN GØR DU BRUG AF DIN UDDANNELSE OG AAU-KOMPETENCER?

Min Cand.merc.IM er i sig selv en meget bred uddannelse. Jeg har fået et solidt erhvervsøkonomisk grundlag og et internationalt perspektiv, som har udvidet mine kompetencer. Jeg har altid stolt reklameret for AAU og PBL-modellen, idet den er helt unik, og vi differentierer os på mange fronter fra andre universiteter. Det gør mig glad at se, at flere og flere får øjnene op for AAU på baggrund af PBL.

Jeg husker mit 1. semester på HA-studiet, hvor jeg med min første studiegruppe allerede ved første semesterprojekt sad overfor CEO og CFO'en i en stor dansk virksomhed og skulle indgå samarbejde med dem. Denne unikke tilgang, med at lade studerende være hands-on med erhvervslivet fra dag ét, har givet mig en stor værktøjskasse og fyldt min 'rygsæk' mere, end jeg kunne forestille mig. Ved at tænke problemløsende og være åben for nye muligheder, perspektiver og initiativer igennem 5 år på AAU, har jeg formet mit professionelle sind og opbygget de kompetencer, jeg har i dag – tak for det!

 

HVORFOR VALGTE DU AT LÆSE PÅ AALBORG UNIVERSITET FREM FOR PÅ ET ANDET UNIVERSITET?

Efter mine overvejelser om at læse på universitet faldt mit valg på AAU, ikke blot fordi det var det universitet, der var tættest på min bopæl i Støvring (ca. 19 km syd for Aalborg), men primært på grund af AAU's helt unikke PBL-model.

 

HVORFOR VALGTE DU DEN UDDANNELSE, DU GJORDE, OG VILLE DU HAVE VALGT ANDERLEDES I DAG?

Siden jeg var helt lille, vidste jeg, at jeg ville være 'Business woman'. Dengang vidste jeg ikke helt, hvordan jeg skulle komme i mål med drømmen. I en forholdsvis ung alder besluttede jeg, at det var business-verdenen, jeg skulle sigte mod, og siden da har jeg, som tidligere nævnt, arbejdet mig i den retning.

Jeg ville 100 % sikkert have valgt den samme uddannelse igen.

 

DIT BEDSTE AAU-MINDE?

Der er rigtig mange gode minder ved at have studeret på AAU i 5 år, men hvis jeg skulle isolere det absolut bedste, så var det øjeblikket, hvor jeg kom ud fra eksamenslokalet med min nye titel som Cand.merc.

 

HVAD DRØMTE DU OM SOM NYUDDANNET? 

Måske lyder det som en kliché, men alle de professionelle drømme og mål jeg hidtil har sat mig for, har jeg via hårdt arbejde og masser af gå-på-mod også opnået. Heriblandt drømmen om min første fuldtidsstilling efter endt uddannelse, der som nævnt tidligere gik i opfyldelse kort efter dimissionen. Jeg var ivrig efter at komme i arbejde og at kunne bruge de kompetencer, jeg har tilegnet mig gennem de sidste mange år.

 
DINE FREMTIDSDRØMME? 

Når det kommer til drømme, foretrækker jeg at holde dem for mig selv – som man siger: ”Actions speak louder than words”. Så I må blot følge med i, hvad mine næste skridt på et tidspunkt bliver.  (I kan evt. finde mig på LinkedIn).

 

DIT KARRIERERÅD TIL STUDERENDE OG NYUDDANNEDE?

Jeg kan ikke gøre det mere klart og tydeligt end at pointere vigtigheden af at engagere sig i studiejob, frivilligt arbejde og praktik ved siden af studiet. Start så tidligt i din studietid som muligt – fx fik jeg mit første studierelevante job på 4. semester. Det vil sige, at jeg som nyuddannet allerede havde 3 års erhvervserfaring med tre studiejob, to frivillige job (bl.a. som 'AAU Matcher', der bygger bro mellem erhvervslivet og de studerende) og en praktik bag mig. Jo mere du kan fylde på dit cv, jo bedre kan du differentiere dig fra de hundrede andre dimittender, der afslutter uddannelsen og skal ud at finde job på samme tid som dig.

Det er godt at have et fyldestgørende cv med så meget (relevant) erhvervserfaring som muligt, og naturligvis i kombination med gode karakterer. I jobannoncen til min nuværende stilling som Project Manager stod der, at de søgte én med 3-5 års erfaring med projektledelse. Jeg havde i en periode på ca. 5 måneder igennem min praktik stiftet kendskab med projektledelse, men på grund af min praktikerfaring, sammenholdt med mine studierelevante aktiviteter, mine karakterer og helhedsvurderingen, så de potentialet i mig,

Et andet helt igennem vigtigt råd (som vi hørte fra dag ét på HA-studiet): Netværk, netværk, netværk....