Spring til indhold
ForsideAAU's alumnenetværkPortrætterAlumneportrætterSSHInstitut for Kommunikation og Psykologi

Artikel

Michelle Angelica Lind Kaptain - Psykolog hos Sexologisk Center, Region Nordjylland

For Michelle Angelica Lind Kaptain er det at møde nye mennesker lige så spændende som at åbne en ny bog. Hun brænder for at forstå mennesker, derfor var det oplagt for hende at blive psykolog. Michelle har arbejdet inden for forskellige felter af psykologien, og hun er stadig i gang med at finde ud af, hvad der er det rette for hende.

Artikel

Michelle Angelica Lind Kaptain - Psykolog hos Sexologisk Center, Region Nordjylland

For Michelle Angelica Lind Kaptain er det at møde nye mennesker lige så spændende som at åbne en ny bog. Hun brænder for at forstå mennesker, derfor var det oplagt for hende at blive psykolog. Michelle har arbejdet inden for forskellige felter af psykologien, og hun er stadig i gang med at finde ud af, hvad der er det rette for hende.

Blå bog for Michelle Angelica Lind Kaptain

  • Uddannelse på AAU: Psykologi
  • Fakultetstilknytning: Humanistisk Fakultet
  • Campustilknytning: Aalborg
  • Dimissionsår: 2012
  • Nuværende job: Psykolog hos Sexologisk Center, Region Nordjylland

Artiklen er mere end 30 dage gammel og afspejler alumnens karriere på det pågældende tidspunkt. Alumnen kan siden artiklen blev skrevet således have ændret karrierevej.

Hvordan har jeg gjort brug af min uddannelse og AAU-kompetencer?

At læse på AAU betyder, at man er vant til at samarbejde i teams – også med mennesker man normalt ikke ville opsøge. Og det er utroligt vigtigt, når man kommer ud i arbejdslivet. Jeg har lært at sige min mening på en ordentlig måde og at networke.

Mit bedste AAU-minde?

Rusperioden var noget helt særligt, fordi jeg følte, at jeg endelig havde fundet et fællesskab af mennesker, der var lige så ambitiøse, men så sandelig også lige så gakkede som mig! Der var sådan en positiv stemning af både ægte begejstring for faget og masser af sociale oplevelser. Jeg stod i baren dengang den store fællesbar hed CaféDuVé, og det gav mig også nye venner og bekendte fra andre studier. Senere i uddannelsen var jeg fantastisk glad for at arbejde som instruktor og undervise nye studerende.

Hvorfor valgte jeg at læse på Aalborg Universitet frem for på et andet universitet?

Jeg kunne have valgt at læse psykologi, hvor jeg ville, men jeg har altid været tiltrukket af det sociale aspekt ved at studere, så det var naturligt for mig at læse på AAU. Da jeg kom til kandidaten, overvejede jeg, om jeg skulle prøve noget andet – men det viste sig, at AAU havde det bedste program med masser af praktik for mig, som er interesseret i klinisk psykologi. Jeg har ikke fortrudt, at jeg blev hængende!

Hvorfor valgte jeg den uddannelse, jeg gjorde, og ville jeg have valgt anderledes i dag?

Jeg ville oprindeligt have læst journalistik, men da det gik op for mig, at man ikke bliver den nye Ulla Terkelsen lige med det samme, undersøgte jeg andre muligheder. Jeg opdagede, at det, jeg egentligt brændte for, var at dykke ned og forstå mennesker. Et nyt menneske er for mig lige så spændende, som når man åbner en ny bog. Jeg ville ikke have valgt anderledes, men hvis jeg kunne, havde jeg sikkert læst flere uddannelser – fx filosofi eller engelsk.

Hvad drømte jeg om som nyuddannet?

At komme til at arbejde med eksistentiel terapi, og hjælpe mennesker i livskriser.

Mit hidtidige karriereforløb

Jeg startede min karriere som "føl" hos en etableret psykolog i Frederikshavn, så jeg det første år arbejdede på hans klinik med at lave samtaler. Det lærte jeg meget af! Derefter var jeg ledig i nogle måneder, hvor jeg bl.a. kom i virksomhedspraktik på en institution for sindslidende. Det var under den økonomiske krise, og det var svært at finde et job. Jeg endte med at kombinere to deltidsjobs, ét som underviser i psykologi på gymnasiet, og ét som psykolog hos Barnets Blå Hus. Efter ca. et halvt år fik jeg fuldtidsjob som psykolog på Rehabiliteringscenter for Flygtninge. Her var jeg i knap et år, da muligheden bød sig for at kombinere min interesse for det akademiske liv med psykologi, idet jeg fik job i Studenterrådgivningen. Der var jeg i lidt over to år, før en anden af mine interesser kaldte mig til et nyt job: Jeg er netop begyndt at arbejde på Sexologisk Center, hvor jeg bl.a. arbejder med seksuelle problematikker samt med kønsidentitet. Jeg er stadig i gang med at finde ud af, hvor min rette hylde er, og jeg har indtil videre følt mig heldig at kunne afprøve flere forskellige ting.

En typisk arbejdsdag for mig

Jeg har 3-4 samtaler med patienter pr. dag, og det er en blanding af forsamtaler, hvor jeg skal vurdere om vedkommende kan få hjælp hos os, og behandlingssamtaler. Hver formiddag sparrer jeg om sagerne med mine kollegaer og leder, og der drikkes (meget) kaffe. Én gang om ugen er der supervision, hvor jeg lærer at udvikle mine evner som psykolog og bliver klogere på de forskellige typer forløb. Der er også ofte faglig sparring, temadage og kurser. Noget af tiden går med at diktere, så sekretæren kan skrive journalnotat af mine samtaler, og der er også lidt mails.

Mine fremtidsdrømme

Jeg har flere drømme, og tiden vil vise, om noget af det kommer til at ske. Dels har jeg længe drømt om at skrive en ph.d. og dykke ned i nogle uudforskede områder af psykologien. Dels kunne jeg godt tænke mig at undervise kommende psykologer. Det er også en drøm at have min egen praksis, evt. på deltid, og jeg vil også gerne uddanne mig videre til specialpsykolog eller specialist. Så der er masser af drømme at realisere!

Hvad betyder det, at Aalborg Universitet fortsat har en interesse i mig efter endt uddannelse?

Det er godt at kunne give lidt videre til nye generationer af studerende og samtidig rart at bevare forbindelsen til et sted, der har betydet så meget gennem 5 år af ens liv.

Har du et godt karriereråd til studerende og nyuddannede?

Når du skriver ansøgninger, så målret den efter, hvad stillingsopslaget efterspørger, i stedet for at opliste alle dine kompetencer. Skriv mange ansøgninger og vær ukritisk i starten – man kan lære noget af alle job, og senere kan du vælge mere kritisk. Sørg for at slappe af og nyde tiden, hvor du er ledig – det er også en fantastisk tid, hvor du kan dyrke dine hobbyer, være kreativ og social.