Nyhed
AAU-valg: Fem skarpe til bestyrelseskandidat Birte C. Hornemann
Lagt online: 14.11.2019

Nyhed
AAU-valg: Fem skarpe til bestyrelseskandidat Birte C. Hornemann
Lagt online: 14.11.2019

AAU-valg: Fem skarpe til bestyrelseskandidat Birte C. Hornemann
Nyhed
Lagt online: 14.11.2019
Nyhed
Lagt online: 14.11.2019
Af Lea Laursen Pasgaard, AAU Kommunikation
Birte C. Hornemann, chefkonsulent, Aalborg Universitetsbibliotek.
Jeg stiller op til AAU’s bestyrelse, fordi jeg mener, jeg har evner og gennemslagskraft til at blive hørt som TAP-gruppens talerør. Jeg er stolt over at arbejde på Aalborg Universitet og vil gerne bidrage til udvikling af vores universitet og sikre en balance mellem bestyrelsens forskellige medlemmers indflydelse på vores ledelse.
Internt er de største udfordringer for TAP-gruppen de mange gennemførte og igangværende forandringer. Den største udfordring for universitetet er de mange nedskæringer, hvilket jo implicit er en stor udfordring for TAP-gruppen.
Der vil altid være forandringer i vores organisation – både udefrakommende og internt besluttede forandringer. Forandringstempoet er steget de seneste år – en udvikling, jeg vurderer, kun fortsætter. For at medarbejderne kan følge med i de mange forandringer, hjælpe organisationen godt på plads efter nye forandringer og føle sig godt tilpas i jobbet, er det afgørende at medarbejderne involveres, samt at der er gennemsigtighed og god kommunikation omkring forandringerne.
For at sikre at der ikke går viden tabt i forbindelse med forandringer, skal der være åbenhed og dialog mellem ledelse og medarbejdere. En forudsætning for godt arbejdsmiljø er tryghed, der opnås via åbenhed og dialog med medarbejderne.
Den uformelle vidensdeling mellem medarbejderne er også væsentlig, og tiltag som f.eks. nedlæggelse kaffepauser vil være en katastrofe for arbejdsmiljøet og for kvalitet og effektivitet.
De eksterne udfordringer med nedskæringer kan vi kun stoppe via det politiske system. Vores universitet er god til at kommunikere til politikere, erhvervsliv og andre om vores høje kvalitet i uddannelse, forskning og innovation.
Du skal stemme på mig, fordi jeg er en flittig, loyal, modig og veltalende kollega, der tror på, at åbenhed og dialog mellem universitetets ledelse og universitetets medarbejdere fører til bedre arbejdsmiljø, større arbejdsglæde og højere effektivitet.
Som TAP-repræsentant i AAUs bestyrelse vil jeg altid være velforberedt, og jeg vil være loyal overfor de kolleger, jeg er talerør for. Jeg har så meget erfaring, at jeg ved, hvilke diskussioner jeg skal deltage i, og hvilke jeg skal lade andre om. Herved vil jeg opnå at blive lyttet til, når diskussionerne er væsentlige.
Min vigtigste mærkesag er åbenhed og dialog mellem ledelse og medarbejdere. Der er meget stor forskel på, hvordan man på de forskellige afdelinger har oplevet de mange forandringer. Nogle er meget glade for de nye strukturer, andre mindre. Der er også stor forskel i, hvor stor åbenhed og dialog, der er og har været i de forskellige afdelinger. Jeg mener, der skal laves procedurer, der sikrer, at alle ledere vidensdeler, så der er tryghed og tillid til ledelsen i alle afdelinger.
Det er mit indtryk, at arbejdsmiljøet på nogle afdelinger fik et ryk nedad i forbindelse med de seneste organisationsændringer og fyringsrunder. Jeg vil foreslå, at arbejdsmiljø bliver sat på dagsordenen på flere og nye måder, end det er i dag. Vi skal tænke ud af busken og bl.a. skæve til, hvordan de bedste private virksomheder opnår godt arbejdsmiljø.
Det er en mærkesag for mig at sikre kommunikation og viden med og til alle TAP-repræsentanterne på universitetet om arbejdet i bestyrelsen. Jeg vil kommunikere både via tillidsmandssystemet og via møder, hvor alle bliver inviteret. Som TAP-medarbejdere er vi den bredest sammensatte gruppe, og det kræver en stor indsats at være gruppens talerør.