Nyhed
AAU-valg: Fem skarpe til bestyrelseskandidat Antje Gimmler
Lagt online: 14.11.2019

Nyhed
AAU-valg: Fem skarpe til bestyrelseskandidat Antje Gimmler
Lagt online: 14.11.2019

AAU-valg: Fem skarpe til bestyrelseskandidat Antje Gimmler
Nyhed
Lagt online: 14.11.2019
Nyhed
Lagt online: 14.11.2019
Af Lea Laursen Pasgaard, AAU Kommunikation.
Antje Gimmler, professor i anvendt filosofi, Institut for Kultur og Læring.
Som videnskabelig medarbejder mener jeg, at det er vigtigt, at vi bruger alle de muligheder for medbestemmelse og medinddragelse i beslutninger og beslutningsprocesser, som vi ifølge universitetsloven (Kap. 3 §10, stk. 6) har en ret til. Det betyder for mig, at vi fremmer dialogen mellem ledelse og medarbejderne og finder kommunikationsformer, der bidrager til mest mulig medbestemmelse og medinddragelse. Min hovedmotivation er at repræsentere samfundsvidenskabernes og humanioras interesser, værdi og plads i et helt universitet.
Når man ser på mediebilledet, virker det som om samfundsvidenskaberne og humaniora altid skal forsvare sig. De skal konstant bevise, at de er nyttige. Jeg mener, at det er en stor udfordring at vende diskursen om: at komme ud af defensiven og gøre det klart, at AAU som universitetet ikke er levedygtigt uden stærke samfundsvidenskabelige og humanistiske fakulteter. Jeg går derfor ind for et AAU som et helt universitet i balance.
Det betyder helt sikkert, at universitetet – og dermed ledelsen – er nødt til at acceptere, at det ikke er uden omkostninger – også i forhold til omfordeling af midler, som AAU tidligere har oplevet ved etablering af sundhedsvidenskaberne. Samtidig må der lægges mere vægt på resultater fra forskning og uddannelse i samfundsvidenskab og humaniora i pressemeddelelser fra AAU, artikler om AAU etc..
For det første har jeg som anvendt filosof erfaring som videnskabelig medarbejder fra både Det Samfundsvidenskabelige og Det Humanistiske Fakultet. Jeg har endvidere erfaringer fra studienævn, fra institutråd på både humaniora og samfundsvidenskab og fra Det Samfundsvidenskabelige Akademiske Råd. Jeg har derfor et godt indblik i begge fakulteters arbejde og særlige udfordringer og kan repræsentere begge fakulteter.
For det andet er jeg tværfagligt orienteret i mit forsknings- og undervisningsarbejde, og igennem mit tætte samarbejde med andre fag, herunder også tekniske fag, har jeg udviklet et godt kendskab og en stor forståelse for andre fag.
For det tredje må det være en fordel, at jeg også har erfaringer fra et helt andet universitetssystem. Jeg siger nogle gange at jeg har to perspektiver: indefra og udefra. Jeg kommer oprindelig fra Tyskland og har uddannet mig inden for og arbejdet i det tyske akademiske system inden jeg fik en lektorstilling på Institut for Sociologi og Socialt Arbejde i 2002. For mig er AAU – trods alle udfordringer og problemer – stadig et fantastisk universitet og jeg vil gerne bidrage til dens videre udvikling.
Jeg har allerede skitseret, hvilke udfordringer jeg ser som de mest relevante for samfundsvidenskaberne og humaniora. Det er afgørende for AAU som helhed fortsat at udvikle samfundsvidenskaberne og humaniora, også i økonomisk pressede tider. Det betyder, at jeg vil opfordre til, at man evaluerer den nye budgetmodel og diskuterer konsekvenserne.
Der er to andre emner, jeg mener, er afgørende for universitets fremtid, og som jeg vil arbejde for: det ene er ligestilling og mangfoldighed, og det andet er akademisk frihed. Hvordan sikrer vi, at alle reelt får de samme chancer? Og hvordan sikrer vi akademisk frihed i en tid, hvor ekstern projektfinansiering spiller en så stor rolle og kan korrumpere forskningsfriheden?