Spring til indhold
Forside

Nyhed

AAU Science and Innovation Hub løfter samarbejde til et nyt niveau

Lagt online: 05.04.2018

Store og små virksomheder får i endnu højere grad end tidligere mulighed for at samarbejde med Aalborg Universitet (AAU) om forretningsideer, når AAU opfører et nyt knudepunkt for forskning, innovation, iværksætteri og virksomhedsudvikling.

Nyhed

AAU Science and Innovation Hub løfter samarbejde til et nyt niveau

Lagt online: 05.04.2018

Store og små virksomheder får i endnu højere grad end tidligere mulighed for at samarbejde med Aalborg Universitet (AAU) om forretningsideer, når AAU opfører et nyt knudepunkt for forskning, innovation, iværksætteri og virksomhedsudvikling.

Artikel fra det seneste nummer af magasinet Matchmaker:

Er man én af de mange SMV’ere eller én af de få store virksomheder i Danmark, så kan man glæde sig til, at universitetet bygger AAU Science og Innovation Hub, som skal stå færdig ved udgangen af 2021. AAU Science and Innovation Hub skal løfte og udvikle det allerede tætte samarbejde med omverdenen. Det kan både være om nye forretningsideer, test af materialer i laboratorier, eller muligheden for at møde engagerede forskere fra hele verden.

Aalborg Universitet er allerede kendt som det universitet i Danmark, der er bedst til at samarbejde med erhvervslivet om konkrete problemstillinger. Men AAU ønsker at styrke samarbejdet og sætter ekstra fokus på innovation, iværksætteri, forskning og udvikling af virksomheder. Det er universitetet allerede i fuld gang med, og samarbejdet når nye højder, når den 8500 kvadratmeter store bygning er opført på campus i Aalborg Øst.

- Vi har på Aalborg Universitet en stærk tradition for at samarbejde med offentlige og private virksomheder om at tackle konkrete problemstillinger. AAU Science and Innovation Hub vil løfte dette samarbejde op til et højere niveau ved at skabe innovative miljøer, hvor forskere, studerende og virksomheder kan samarbejde om at udvikle forretningsideer til gavn for Danmark og resten af verden. Det er viden for verden, siger rektor Per Michael Johansen, AAU.

Udover at være et knudepunkt for entreprenørskab bliver AAU Science and Innovation Hub også et samlingspunkt for tværvidenskabelig forskning. AAU vil samarbejde med virksomheder om at løse store samfundsmæssige problemer som bæredygtighed, klimaforandringer, it-sikkerhed og demografiske ændringer.

Universitetets inkubatormiljøer for forskere og studerende bliver samlet i den nye bygning, hvor de vil indgå i fællesskaber med etablerede virksomheder og forskere. Der bliver indrettet laboratorier, hvor virksomheder sammen med forskere og studerende kan eksperimentere og afprøve ideer med henblik på at skabe nye iværksættere eller gøre små og mellemstore virksomheder større via nytænkning og innovation.

- Det skal være et dynamisk hus, der summer af aktivitet, og hvor brugerne får unikke forhold, forklarer Per Michael Johansen.

AAU Science and Innovation Hub skal give mulighed for spontanitet og stimulere lysten til ”at tænke ud af boksen”. For eksempel bliver der indrettet ”garager”, som er rum i forskellige størrelser, hvor man kan trykteste sine ideer. Garagen er kendt som den arkitektoniske ramme for mange af verdens succesfulde entreprenører. Steve Jobs og Steve Wozniak samlede deres første Apple-computer i en garage, og HP, Amazon, Google og Microsoft blev etableret i en garage.

En donation fra A. P. Møller Fonden på 100 mio. kr. gør det muligt for AAU at opføre AAU Science and Innovation Hub. AAU skyder selv 100 mio. kr. i projektet.

Per Michael Johansen glæder sig til, at den nye bygning skal blive et fyrtårn for viden og vækst og et udstillingsvindue for det gode samarbejde mellem AAU’s studerende og forskere på den ene side og store og små virksomheder på den anden side.

- Samarbejde med virksomheder og omgivelserne ligger dybt i vores DNA. Med AAU Science & Innovation Hub får vi et fyrtårn, som i endnu højere grad kan understøtte AAU’s samspil med omverdenen, og jeg ser frem til, at vi kan invitere erhvervslivet indenfor i den nye bygning, siger Per Michael Johansen.