Nyhed
AAU arbejder hjemmefra: Claus Munk Andersen
Lagt online: 26.03.2020

Nyhed
AAU arbejder hjemmefra: Claus Munk Andersen
Lagt online: 26.03.2020

AAU arbejder hjemmefra: Claus Munk Andersen
Nyhed
Lagt online: 26.03.2020
Nyhed
Lagt online: 26.03.2020
Af Claus Munk Andersen, IT-medarbejder ved IT Services (ITS)
Jeg har opsat min bærbare med en ekstern skærm på mit spisebord i spisestuen. Har godt nok et kontor med en computer, men det er en Mac, og den er ikke egnet til de supportværktøjer, vi benytter. Desuden er der lidt hyggeligere i stuen, når man nu skal sidde der så længe. Min kontorstol har jeg dog hevet ind i stuen, så det er til at holde til de mange timer siddende.
Jeg er i arbejdstiden på vores telefonkø (Miralix) til 2020 (AAU’s supporttelefon). Når der er kald til køen, sørger systemet for at fordele kald ligeligt mellem dem, der er på. Et supportkald kan for eksempel være en bruger, der har problemer med at komme på VPN af den ene eller anden årsag. Ofte logger vi på brugerens skærmbillede, så vi kan se problemet og rådgive i, hvordan det løses eller håndteres.
Når vi ikke har nogen i telefonen, løser jeg sager - såkaldte incidents/service requests – fra sagskøen for Kroghstræde 3 og Servicecenteret i nævnte rækkefølge.
Endelig kan der være nogle konkrete ITS-opgaver, som fx opdatering af dokumentation eller mødeaktivitet med Onsite-teamet. I disse perioder er jeg selvsagt ikke på 2020-køen, da det er uhensigtsmæssigt hele tiden at blive afbrudt.
Noget af det vigtigste er at have en god stol. Og skal man sidde foran computeren en hel dag, er det et must med en ekstern skærm, som kommer op i højden. Desuden er det er jo forskelligt fra person til person, hvor følsom man er over for støj. Men er dette et problem, og deler man bolig med andre, kan der selvfølgelig være noget der, der skal tages højde for.
For mit eget vedkommende er jeg vant til at sidde i storrumskontor med en del støj, så stuen passer fint til mig, og jeg deler spisebordet med min søn, som sidder og laver skolearbejde.
I løbet af min normale arbejdsdag på AAU er der naturligvis en stor del tilbagevendende opgaver, som man selvfølgelig får stor rutine i at udføre. Og da jeg sidder i en Onsite Support, er langt størstedelen af opgaverne nogle, hvor vi er på tomandshånd med brugerne og har hands-on på deres computere. Altså noget fysisk.
Når vi i denne tid skal klare alt igennem telefonen, kan meget af det, vi gør til dagligt, ikke lade sig gøre, hvorfor det må udsættes til coronakrisen er overstået. Der er også en hel del normale problemer, som slet ikke opstår, da alle AAU-medarbejdere sidder hjemme. Derfor tager vi i stedet del i at passe supporttelefonen. Som følge heraf er der mange nye typer af problemer, som vi ikke har rutinen i at løse, lige som vi skal vænne os til sideløbende at lave dokumentation for den aktuelle sag, mens vi har brugeren i røret – eller i det mindste tage tilstrækkelige noter til, at det kan gøres på bagkant.
Samtidig kan vi være tvunget til at håndtere de kendte problemer på en anden måde end normalt. Det er en ny situation, men det er sundt nok at prøve en jobrotation, når nu omstændighederne kræver det. Det styrker helt klart vores kompetencer, når vi bliver smidt ud i noget nyt.
Om 'AAU arbejder hjemmefra':
Alle AAU-ansatte skal i disse uger arbejde hjemmefra pga. coronavirus. Men hvordan indretter man et hjemmekontor, og hvordan får man arbejdsdagen til at fungere? I denne artikelserie har vi spurgt en række AAU-ansatte, om de vil dele billeder af deres hjemmekontorer og give deres bedste tips til, hvordan man bedst får arbejdsdagen til at fungere derhjemme.
Vil du være med? Send 2-3 billeder, inkl. et selfie, samt nogle linjer til inside@adm.aau.dk. Beskriv fx hvordan du har indrettet dit hjemmekontor, hvilke arbejdsopgaver du sidder med og eventuelle gode råd til, hvordan man får arbejdsdagen til at fungere bedst muligt.