Kandidat
Datalogi
Derfor skal du læse uddannelsen
Aalborg
2-årig uddannelseDansk
Kandidat
Datalogi
Derfor skal du læse uddannelsen
Aalborg
2-årig uddannelseDansk
Uddannelsen handler om at designe software til mobiltelefoner, spilkonsoller, computerspil, proceskontrol, robotter, fly, biler og meget, meget mere. Du skal læse til cand.scient. i Datalogi på Aalborg Universitet, hvis du brænder for at forstå det teoretiske grundlag for og udvikling af software og for at definere endnu ukendte anvendelsesmuligheder.
For at læse kandidat i datalogi skal du have en bacheloruddannelse i Datalogi eller Software.
På kandidatuddannelsen i Datalogi fordyber du dig inden for forskellige fagområder såsom databaseteknologi, menneske-maskine interaktion, maskinintelligens, programmeringsteknologi mm.
Fagligt indhold
På kandidatuddannelsen i Datalogi på Aalborg Universitet læser alle datalogistuderende sammen det første år, altså de to første semestre. På andet og sidste år af uddannelsen skal alle vælge en studieretning, som du kan læse mere om længere nede på siden.
I studieordningen for kandidatuddannelsen i Datalogi kan du finde detaljer om kurser og projekter samt information om uddannelsens lovhjemmel mm.
Obligatorisk for alle ikke-AAU bachelorer
Alle bachelorer, som ikke har deres bachelorgrad fra Aalborg Universitet, skal deltage i et kursus om problembaseret læring (PBL) som en del af deres 1. semesterprojekt. Bachelorer, som har fået merit for 1. semester, skal deltage i kurset, så det sikres, at de lærer at arbejde efter PBL-modellen. Læs mere om PBL her.
Specialiseringer
Kandidatuddannelsen i Datalogi på Aalborg Universitet giver dig mange muligheder, så du kan skræddersy din uddannelse efter netop de kompetencer, du ønsker at opnå. På uddannelsens andet år, skal du vælge at fokusere dine studier på et specialiseringsområde. Det kan du se mere om under 3. semester i listen nedenfor.
Semesteroversigt
Job og karriere
95 % af AAU’s datalogikandidater har arbejde umiddelbart efter endt uddannelse. Mange virksomheder står og tripper efter nyuddannede kandidater, så med Datalogi får du en fremtidssikret uddannelse inden for et spændende felt i rivende udvikling.
Typisk vil du som dimittend starte i det tekniske som programmør - senere, når du har fået noget mere erfaring, vil dit arbejde som uddannet datalog komme til at handle mere om mennesker end maskiner - fx ender mange som ledere.
Færdiguddannede dataloger fra AAU arbejder i dag som:
- Systemudviklere
- IT-arkitekter
- Projektledere
- Systemadministratorer
- Udviklingskonsulenter
- Undervisere mm.
Som cand.scient. i Datalogi skal du være kreativ og i stand til at se mulighederne i brugen af it som et arbejdsredskab.
Hvis du fx vil arbejde inden for digital forretningsudvikling, kommer du til at beskæftige dig med at finde nye forretningsområder og nye muligheder i den teknologi, der allerede findes. Her skal du gøre brug af din indlevelsesevne, og du skal kunne tænke ud af boksen ift. brugen af teknologi – det er her, fremtidens udfordringer løses.
Det kan fx være udfordringer inden for sundhedssystemet, pengeinstitutter, produktionsvirksomheder og meget andet.
Dataloger bruges i stor udstrækning inden for bankverdenen, hvor fx selvbetjeningssystemer såsom Netbank og Mobile Pay skal udtænkes og implementeres. Her skal både tages højde for kunderne, som skal kunne bruge systemerne nemt og intuitivt, og ikke mindst sikkerheden i systemerne. Her er du med til at designe løsninger, som er logiske at bruge for andre samtidig med, at du sikrer deres værdier.
I sundhedssystemet har man også et stort behov for dataloger, som kan håndtere store mængder data fornuftigt og smart. Fx inden for kræftforskningen, hvor enorme mængder af data skal kunne tilgås af forskellige brugere og fx samles i et stort system af programmer, som kan være med til at understøtte forskningen og dermed forbedre kræftbehandling.
Som datalog skal du kunne kommunikere med de mennesker, der skal bruge systemerne. Det er systemer, du kommer til at arbejde med, men systemerne kan handle om hvad som helst!
Optagelse og adgangskrav
Vil du på udlandsophold?
Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.