Bachelor
Robotteknologi
Derfor skal du læse uddannelsen
Aalborg
3-årig uddannelseDansk
Bachelor
Robotteknologi
Derfor skal du læse uddannelsen
Aalborg
3-årig uddannelseDansk
Robotteknologi giver dig mulighed for at udvikle fremtidens robotter gennem en tværfaglig uddannelse, som forbinder forskellige fagligheder såsom mekanik, elektronik, it og sundhedsteknologi. Din undervisning består af forelæsninger, gruppearbejde og projektskrivning - hele tiden med opgaver fra virkeligheden.
Jeg var bange for, at jeg ikke var i stand til at følge med, fordi jeg ikke havde nogen viden om robotter bortset fra matematik. Heldigvis lærer man det hele fra bunden og du skal bruge det både i gruppearbejde og til eksamen.
Fagligt indhold
Bacheloruddannelsen i Robotteknologi er en tværfaglig uddannelse tilknyttet Aalborg Universitets robotforskningsprogram, som samler robotforskere, laboratorier og de nyeste teknologier på tværs af hele universitetet.
En bacheloruddannelse i Robotteknologi indeholder tre hovedområder:
- Manipulatorer
En manipulator er et mekanisk instrument, som kan påvirke verden omkring robotten, fx. en gribearm. - Aktuatorer
En aktuator er en motor, der bevæger eller styrer en mekanisme eller et system. En robot interagerer med sine omgivelser via aktuatorer. - Sensorer
Sensorer sanser robottens omgivelser. Det gør de ved at sende et signal til robotten om, hvilken form for fysisk stimuli, den skal reagere eller ikke reagere på.
Det vil sige, at sensorerne giver robotten besked på, om der er noget, den skal reagere på i sine omgivelser. Aktuatorerne sørger for den ønskede bevægelse og manipulatoren udfører opgaven.manipulatorer, aktuatorer og sensorer.
På første semester bliver du introduceret til de tre hovedområder. Dem går du i dybden med på de efterfølgende semestre. På femte semester lærer du at sætte systemerne sammen til funktionelle robotter, og på sjette semester arbejder du enten med brugen af robotter eller med teori og metoder i forbindelse med robotteknologi og automation.
Semesteroversigt
Udlandsophold
Når du er studerende på Robotteknologi har du mulighed for at tage et udlandsophold. Studerende kan vælge at placere deres udlandsophold på 4. eller 5. semester af bacheloruddannelsen, men i princippet kan du selv vælge, hvilket semester, det skal være på.
Du kan også selv vælge, hvor du gerne vil hen, og hvilke kurser du ønsker at følge, mens du er i udlandet. Det vigtigste er, at dit udlandsophold har relevans for netop dit studieforløb, og derfor skal du have det godkendt af Studienævnet for Elektronik og IT.
Kandidatmuligheder på AAU
Job og Karriere
Når du har færdiggjort din bachelor, kan du vælge at gå ud på arbejdsmarkedet og få job som robotingeniør. På Robotteknologi får du kompetencer, som gør dig i stand til at arbejde som udviklings- og serviceingeniør, specialist og projektleder i både private og offentlige virksomheder, hvor et kendskab til robotter og/eller automation udgør en central del af jobbet.
Som bachelor i Robotteknologi kan du eksempelvis arbejde i virksomheder som:
- Lego
- Grundfos
- Siemens
- ABB
- Bila
- Universal Robots
- Hardi International
- På hospitaler
Har du lyst til at snuse mere til uddannelsen i Robotteknologi?
Har du lyst til at snuse mere til uddannelsen i Robotteknologi?
Optagelse og adgangskrav
Er matematik-hjernen gået på sommerferie?
Hvis du har søgt ind på en uddannelse, der kræver matematik på A- eller B-niveau, har AAU oprettet et sommerkursus i august, hvor du har mulighed for at få genopfrisket og trænet de matematiske begreber
Brush-up kurset bliver afholdt i to forskellige versioner med samme indhold; Intensiv og Flex, så man selv kan bestemme, hvilket kursus der passer bedst ind i sommerferieplanerne
Udover at give de matematiske-kundskaber et boost, er det også en god måde at lære nogle af dine medstuderende at kende inden studiestart
Du kan læse mere og tilmelde dig et af Brush-up kurserne her.
Kontakt
Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever
Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Nyhedsbrev