Spring til indhold
ForsideUddannelseBacheloruddannelser

Applied Industrial Electronics

Bachelor

Applied Industrial Electronics

På Applied Industrial Electronics kan du være med til at udvikle og implementere automatiseringssystemer til industriens effektelektronik og maskinapplikationer. Desuden kommer du til at beskæftige dig med mikrodatamatsystemer og styringer samt mekatronik og robotter.

Derfor skal du læse uddannelsen

Du interesserer dig for elektronikudvikling
Du vil gerne udvikle forskellige former for elektroniske systemer og automationssystemer
Du synes programmering er spændende

Esbjerg

3-årig uddannelseEngelsk

Bachelor

Applied Industrial Electronics

På Applied Industrial Electronics kan du være med til at udvikle og implementere automatiseringssystemer til industriens effektelektronik og maskinapplikationer. Desuden kommer du til at beskæftige dig med mikrodatamatsystemer og styringer samt mekatronik og robotter.

Derfor skal du læse uddannelsen

Du interesserer dig for elektronikudvikling
Du vil gerne udvikle forskellige former for elektroniske systemer og automationssystemer
Du synes programmering er spændende

Esbjerg

3-årig uddannelseEngelsk

Med en bacheloruddannelsen i Applied Industrial Electronic bliver du uddannet til at arbejde som elektronikingeniør. På uddannelsen lærer du, hvordan omformere og elektriske maskiner fungerer, og hvordan du designer og styrer robotter. Du kan for eksempel arbejde med droner og undervandsrobotter eller udvikle styrealgoritmer til vindmøller.

I løbet af uddannelsen får du viden om indlejrede systemer og om computere og programmering, og du lærer om signalbehandling, instrumentering, automatisering og om mekatronik og robotter. Udover viden om, hvordan systemer udvikles, lærer du også, hvordan man tester og validerer systemer for at sikre, at de fungerer efter hensigten.

Fagligt indhold

Bacheloruddannelsen i Applied Industrial Electronics dækker bredt inden for de elektroniske, IT og effektelektroniske områder. På uddannelsens første semestre lærer du om enkle elektroniske systemer, og hen mod slutningen af uddannelsen arbejder du med mere specialiserede temaer som fx industriel elektronik, robotteknik, kunstig intelligens og mekatronik.

I løbet af uddannelsen bliver der arrangeret studieture til forskellige industrivirksomheder, ligesom der bliver arrangeret gæsteforelæsninger med folk fra industrien, som fortæller om udviklingen inden for elektronik- og effektelektronikområdet og om de praktiske systemer og projekter, de arbejder med.

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Statistiske

Semesteroversigt

På 5. og 6. semester følger du din valgte specialisering. I de følgende afsnit kan du læse mere om hvert enkelt semester. 

Engelsksproget uddannelse i internationalt miljø

Uddannelsen i Applied Industrial Electronics er engelsksproget, foregår i et internationalt miljø og udbydes internationalt. Det betyder, at du ud over dine faglige kompetencer også udvikler dine sproglige kompetencer. Det internationale miljø kan desuden give dig interkulturelle kompetencer, som kan komme dig til gode i din fremtidige karriere.

Applied Industrial Electronics er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Det betyder bl.a., at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden. Samtidig er det et krav, at du møder op stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet.

Kandidatmuligheder på AAU

Job og karriere

Bliv klar til dit første job med E.1 First Job

Med personlige karrieresamtaler, netværksarrangementer og engagerende workshops får du via E.1 First Job hjælp og strategier til at lande dit første job.

Optagelse og adgangskrav

Studiestartsprøve

Der er studiestartsprøve på denne uddannelse. De første uger på 1. semester skal alle studerende på uddannelsen derfor deltage i og bestå en studiestartsprøve. Formålet med prøven er at fastslå, om de nye studerende har påbegyndt uddannelsen. Nye studerende på uddannelsen skal derfor deltage i og bestå studiestartsprøven for at fortsætte på uddannelsen. Studiestartsprøven er baseret på introduktionsforløbet samt de studerendes forventninger til og motivation for studiet. Der afholdes én reeksamen. Hvis ikke den studerende deltager i og består enten den ordinære studiestartsprøve eller reeksamen vil den studerende blive udskrevet fra uddannelsen inden 1. oktober. Studienævnet kan dispensere fra reglerne vedr. studiestartsprøven, hvis der foreligger usædvanlige forhold.

De studerende modtager bedømmelsen ”Godkendt” eller ”Ikke-godkendt” baseret på deres svar på den skriftlige prøve. Bedømmelsen ”Godkendt” gives, når den skriftlige prøve er besvaret og afleveret.

Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever

Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrev

Kontakt

Mere info om Applied Industrial Electronics

Hvis du ønsker mere indgående viden om det faglige indhold i bacheloruddannelsen, har du flere muligheder for at finde yderligere information:

  • Du kan orientere dig i studieordningen for Applied Industrial Electronics, hvor du bl.a. finder beskrivelser af alle kurserne.
  • Studiet råder over en række laboratorier i verdensklasse, som er dedikerede til forsknings- og studenterprojekter.

Besøg Applied Industrial Electronics

Boliggaranti i Esbjerg

I Esbjerg findes der en lang række attraktive studieboliger, og der er sjældent problemer med at finde en bolig før studiestart.

Læs om Esbjerg kommunes boliggaranti til nye studerende